2009. december 18., péntek

Fekete délelőtt

Híradások szerint a tegnapi délelőtt folyamán olyan mértékű meghibásodási hullám sújtotta a BKV busz üzemágát, amelyre a rendszerváltás óta nem volt példa. Néhány óra alatt közel 300 busz esett ki a szolgálatból.

A BKV közleménye alapján 1177-ből 1166 buszt kiadtak a forgalomba csütörtök reggel üzemkezdetkor, de sok busz tért vissza a garázsokba műszaki hibával, 10 óráig mintegy 243 darab. Főként ajtóműködtetési és fűtési problémákat észleltek.
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) tovább megy, szerintük a délelőtt folyamán több, mint 300 buszt sújtott meghibásodás. Számos vonalon a BKV nem tudta tartani az egyébként 5-9 perces járatsűrűséget, és csak félóránként jártak a buszok. A szóvivő példaként a Gellért-hegyen közlekedő 27-es buszt emelte ki, ahol négyből három busz nem közlekedett. (Koradélután volt szerencsém a 27-es buszhoz, és nem tudom előtte/utána mikor indult, de nekem nem kellett sokat várnom rá.)
A BKV autóbuszainak átlagéletkora 16 év, de vannak 24 éves buszok is a forgalomban. A járműpark cseréjére forrás hiányában nincsen remény.

Nincsenek megjegyzések: