2009. október 17., szombat

Oldtimer Show 2009


2009-ben ismét Budapesten, a SYMA Rendezvényközpontban kerül megrendezésre a veterán járművek kiállítása. Az Oldtimer Show igazi kulturális csemege azoknak, akik érdeklődnek a régi korok járművei iránt. A kiállítás egy kicsit több is mint veteránjármű kiállítás, hiszen a díszletekkel, a korhű jelmezekkel és a korabeli háttérzenével egy nosztalgikus életérzést szeretnének éreztetni a látogatókkal a szervezők.

Az Oldtimer Show-n minden típusból csak 1-1 darabot állítanak ki, a fellelhető legszebb darabot. A kiállított járművek köre válogatott ritkaságokból és nagyon értékes veterán járművekből van összeállítva. Lesznek nagyon különleges és luxus kategóriájú veterán autók (Ferrari, Alfa Romeo, Bentley, Rolls-Royce, Wanderer, Daimler, iso, Horch, Adler, Magosix, De Dion Bouton, Panhard Levassor, Lloyd, stb…), veterán motorok (Ducati, Harley-Davidson, Triumph, Indian, Jaap, Ajs, Machless, Horex, DKW, BSA, Mi-Val, New Hudson, Norton, Zundapp, stb…), stabil motorok és néhány hintó. És hogy milyen újdonságok várhatók az idei kiállításon? Fogalmazhatok úgy is, hogy “közkívánatra” lesz egy nagyméretű KGST szekciója a kiállításnak, ahol mindenki megtalálhatja szülei, nagyszülei régi járműveit és talán olyanokat is, amivel még nem volt módja találkozni, holott "nem is olyan rég" még ezek a járművek alkották az utcaképet. A teljesség igénye nélkül látható lesz Volga, Tátra, Skoda, Moszkvics, Csajka, Pobeda, Varszawa, Zsiguli, Wartburg, Zaporozsec, Izs, Ural, Dnyepr, Jawa. Összefoglalva: a kiállítás anyaga a 70-es évektől kezdve, az antik járműveken át, egészen a XVII. századig megy vissza az időben. Az Oldtimer Show korelnöke egy izzócsöves motorú Bollé busz, melyet 1895-ben gyártottak. A kiállításon 250-270 darab muzeális jármű bemutatására kerül sor.

Ami a belépőjegyeket illeti, a gazdasági válsághoz alkalmazkodva, idén nem lesz áremelés. A felnőtt belépőjegy ismét 2.500,- forintba kerül, a gyerekjegy (3-12 éves korig) 1.500 ,- forint lesz. A belépőjegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, a SYMA Rendezvényközpont Dózsa György úti és a Népstadion felőli parkolónál lévő jegypénztáraiban. A kiállítás mindhárom napján 09.00-19.00 óráig várjuk a látogatókat.

Fontos! A SYMA Rendezvényközpont területén (500db parkoló) és a Dózsa György úton való parkolás teljesen ingyenes! Tömegközlekedés szempontjából a SYMA Rendezvényközpont ideális helyen van: a Keleti-Pályaudvartól 800 méterre, a metró, a troli, a villamos, a helyi és a távolsági busz megállói a SYMA Rendezvényközpont mellett találhatók.

A látogatókat egy meglepetéssel is várják a szervezők majd az Oldtimer Show-n. Idén egy 200 fő befogadására alkalmas nosztalgia mozi lesz kialakítva a kiállítás területén, amelyet ingyenesen lehet megtekinteni. Az érdeklődőknek csak annyi lesz a dolga, hogy az Autó-Motor magazin standjára ellátogassanak. Az Autó-Motor standján egy ajándékcsomaggal kiegészítve megkapják az ajándék nosztalgia mozi belépőjegyet.

Jó kis programnak ígérkezik a hosszú hétvégére. Érdemes kilátogatni.

Nincsenek megjegyzések: