2009. október 6., kedd

A hajszálnál is kisebb

A múlt hétvégén nem mindennapi befutó tanujai lehettünk a gyorsasági motoros világbajnokság 250 köbcentiméteres kategóriájának versenyén. Az Estorilban rendezett Portugál Nagydíjon Marco Simoncelli végzett az élen, a 2.-3. helyről azonban még célfotó sem tudott dönteni.

Az utolsó kör elején Hector Barbera állt jobban, ám elvétett egy ívet, így Mike di Meglio meg tudta előzni. A célegyenesben viszont a spanyol versenyző bebújt szélárnyékba, előzésbe kezdett, a célvonalra pedig fej-fej mellett érkeztek meg. A leintést követően hosszú percekig nem közöltek hivatalos eredményt, így sejteni lehetett, hogy "fennforgás" van. Gyakorlatban előbb di Megliót írták második helyezettnek, a dobogó második fokár
a viszont Barbera állt. A sajtótájékoztatón viszont megint a francia tetszelgett az ezüstös pozícióban.

Az ominózus jelenet

A probléma az volt, hogy a hasonló helyzetekben döntő célfotó sem tudott segíteni. A két versenyző ugyanis ezredre(!) egyszerre érkezett a célba, a hivatalos közlemény szerint 5,317-5,317 másodperc hátránnyal az első helyezetthez képest. Második helyen végül Mike di Megliót rangsorolták, indoklás szerint a versenyben elért gyorsabb kör okán.

Nincsenek megjegyzések: