2009. október 12., hétfő

Ha van képed, akkor vállald!

Aki emberek közé merészkedik, ne csodálkozzon, ha antiszociális lesz! Na jó, ennyire nem vagyok negatív felfogású, de tény, hogy minél több emberrel találkozunk, potenciálisan annál több olyat találunk közöttük, akik gyökeresen más világfelfogással rendelkeznek mint mi!

Sokat dolgozom a Műegyetem mellett is a médiában és van némi fogalmam ennek az interneten működő vonaláról is, ezért nem új keletű számomra a következő probléma: az utóbbi időben megszaporodott azon kommentek száma, amik egyrészt sértőek karunkra nézve, másrészt pedig az ég világon semmi közük magához a Közhírhez. Ez még mind nem elég... Egyetlen zaklató e-mail, fenyegető telefon, de még csak zavaró ajtókopogás sem törte meg mindennapjaim csendjét. Minden ember gyerekszobahiányát, félénkségét, komplexusait nem megsértendő, bíztatok mindenkit, hogy kössön bele világnézetünkbe és hozza tudtunkra ettől eltérő gondolatait! Azonban ennek is van egy formája... Mint barátaim hallják tőlem gyakran: olyan mondat nem létezik, hogy "ez sz*r"! Ha valakinek problémája van, tessék felvállalni és tessék megindokolni! Lehetséges, sőt, könnyen előfordulhat, hogy én tévedek, téved bárki, tévednek nagy emberek, de az tesz minket civilizálttá, hogy ezt bevalljuk!

A konkrét probléma: nem először fordul elő, hogy névtelen egyén, vagy egyének az etikára fittyet hányva fejezik ki rosszallásukat valamilyen, a Közhír blogon megjelent anyag iránt, de a közös motívum minden esetben az, hogy teszik ezt név nélkül és nem hagynak lehetőséget, hogy esetleges gondjaikat megbeszéljük.

Legutóbbi esetben értem ezalatt azt, hogy több komment is érkezett azon bejegyzésünkre, hogy a Hagyományőrző Öntevékeny Kör garatőröket keres, balekoktatást tart stb.. Felrótták, hogy nem követjük az igazi selmeci hagyományokat, viccet űzünk a régi szokásokból és hasonló dolgok, csak kicsit vérgőzösebb telítéssel. Egyrészt nem tisztem ezt megítélni, mert nem vagyok tisztában a szakestélyek minden csinyjával, másrészt pedig sosem úgy voltak beharangozva, hogy a selmeci hagyományok méltó folytatása, hanem mint azokon alapuló közlekes összejövetelek!

Ennek okán kérem az illetőket, valamint bárkit, akinek bármiféle problémája van akár a már említett szakestélyekkel, akár bármi mással, küldjön egy e-mailt a következő címre: kozhir@kozlekkar.hu! Ígérem, minden levélre válaszolok, illetve továbbítom az illetékesnek, aki hasonlóan nyitottan fog a problémára reagálni. Mert mint mondtam, mindenki tévedhet és lehet, hogy mi vesszük nagy segítségét az illető jelentkezésének, aki sok mindenben újat tud mutatni nekünk.

A Közhír és ezért blogjának a legfőbb feladata, hogy tájékoztassa és szórakoztassa a BME-KSK hallgatóit és oktatóit, valamint mindenkit, aki magáének érzi a közlekes fogalmat. És nem azon célból működtetjük, hogy olyan egyének ássák alá munkáját és hírnevét, akik képtelenek felvállalni arcukat azok előtt, akiket az internet biztonsága mögül kritizálnak!

Üdvözlettel:
Pölczman Balázs
Közhír főszerkesztő

Nincsenek megjegyzések: