2009. október 11., vasárnap

Keresztes Péter, az új EHK-elnök

A Egyetemi Hallgatói Képviselet Keresztes Pétert nevezte ki új elnökének.

KáPé, ahogy sokan hívják a közlekkaron, harmadéves doktorandusz hallgató, 2001 szeptembere óta a HÖK, 2005 májusától pedig a Hallgatói Képviselet (HK) tagja. Rövid ideig tanulmányi felelősként tevékenykedett, majd 2005 őszén Kreutzer Richárd megüresedett EHK-s posztját vette át. Az elmúlt négy évben a Közlekedésmérnöki Kar Hallgatói Képviseletének Egyetemi Hallgatói képviselőjeként végezte munkáját. Az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) delegáltjaként tagja volt az egyetem Szenátusának, emellett az Egyetemi Jegyzet Bizottságnak, valamint az Egyetemi Gazdasági Bizottságnak, továbbá az Etikai Bizottságnak és a Hallgatók Esélyegyenlőségi Bizottságának is.
2007 szeptembere óta mind az Egyetemi Doktori Tanácsban, mind pedig a Kari Doktori Tanácsban is képviselte a hallgatóságot.

Az EHK Belső Pályázati Bizottság tagjaként a hallgatói külföldi és egyéb tanulmányi pályázatok elbírálásában is közreműködött. A 2006. májusi kari választások után nem sokkal, az Egyetemi Hallgatói Képviselet, Belső Gazdasági Bizottságának vezetőjévé választotta. Az EHK Belső Kollégiumi Bizottságában is közreműködik, emellett pedig Angyal Róbert által vezetett Beruházási Bizottságban segítette a hallgatókat érintő egyetemi beruházások megszervezését.
Az említettek mellett a 2008 őszén megalakult MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet Felügyelő Bizottságának is elnöke, valamint a Műegyetemi Ifjúsági Egyesület munkájában elnökségi tagként vesz részt.
Kari szinten a hallgatói érdekeket a többi Hallgatói Képviselővel a Kari Tanácsban képviselte, illetve két ízben a Kari Oktatási Bizottságban is részt vett.

Ezúton kívánunk neki sok sikert az új tisztségében is!

A Közhír októberi számában pedig természetesen személyesen is megszólaltatjuk Elnök urat!

Nincsenek megjegyzések: