2009. október 24., szombat

Hangulat "vicc"

A nap vicce, legalábbis a megfelelő hangulatban. Épp a vasúti vonalbezárások kapcsán mérgelődtem, amikor a kezembe akadt ez a régen, talonba elrakott vicc. Annyira jó, annyira aktuális, hogy meg kell osszam mindenkivel. Hasonló hangulatban nagyot üt (úgyhogy itt egy régebbi bejegyzésünk a vonalbezárásokról, itt pedig egy aktuális cikk).

Ha a hangulat megvan, akkor jöjjön a vicc:
Országok gazdasága
Hagyományos gazdaság: Van két tehened. Az egyiket eladod, és az árából veszel egy bikát. Az állatállományod gyarapodik, a jövedelméből nyugdíjba mész.
India: Van két tehened. Szentként tiszteled őket.
Pakisztán: Egyetlen tehened sincs. Felszólítod a világ országait, hogy támogassanak. A kapott támogatásból megveszed az indiai teheneket. Kijelented, hogy a világ kizsákmányol.
Amerika: Van két tehened. Az egyiket eladod, a másikat pedig arra kényszeríted, hogy 4 tehén helyett tejeljen. Amikor a tehén ebbe belepusztul, az esetet ráfogod egy olyan országra, amelyiknek van sok tehene. A világbéke érdekében megtámadod és elkobzod a teheneit.
Franciaország: Van két tehened. Sztrájkolsz, mert három tehenet akarsz.
Németország: Van két tehened. Továbbfejleszted őket, így 100 évig élnek, havonta csak egyszer esznek és megfejik önmagukat.
Anglia: Van két tehened. Mindkettő kerge.
Olaszország: Van két tehened. Nem tudod, hogy hol vannak. Elmész sziesztázni.
Svájc: Van ezer tehened, de egyik sem a tied. Másokkal fizettetsz a megőrzésükért.
Finnország: Van két tehened, de megfagynak. Áttérsz a mobiltelefon gyártásra és meggazdagszol.
Japán: Van két tehened. Átalakítod őket, így az eredeti méret tizedére csökkennek és hússzor több tejet adnak. A szaporulattal teríted a világpiacot.
Oroszország: Van két tehened. Ahányszor megszámolod, mindig más jön ki. Feladod és kinyitsz még egy üveg vodkát.
Nigéria: Van egy tehened. Megeszed, majd bejelented, hogy ellopták. A rendőrség a környéken mindenkit letartóztat. Kínzással beismerő vallomásokat csikar ki, és elkoboz száz tehenet. Te visszakaptad a tehenedet, a rendőrparancsnoknak pedig van egy új csordája.
Magyarország: Az államnak van két tehene. A felelős vezető a tejet ellopja, majd kijelenti, hogy privatizálni kell a teheneket, mert nem adnak elég tejet, így ráfizetéses a tartásuk. A pályázaton a vezető fia nyer, ezzel megalapozza politikusi karrierjét. Egy csomó marha rászavaz.

Ugye, hogy ugye?!

Nincsenek megjegyzések: