2009. október 11., vasárnap

Netezési szokások a koliban

Arról szeretnék röviden értekezni, hogy vannak bizonyos szokások szeretett kollégiumunkban, amit illik mindenkinek, pusztán felebaráti tiszteletből betartani.

Ugye arról mi nem tehetünk, hogy kedves takarítónéni hajnali fél 8-kor kezdi el felmosni ütemes csattogással a folyosót és telefonál ordítva, vagy rányitja az emberre a fürdőt és csodálkozik, hogy a csobogó víz, a felkapcsolt villany és a kiáramló gőz ellenére is tartózkodik valaki a fürdőben. Talán, érezhető az irónia szavaimban!

Viszont elvárható lenne, hogy gondoljunk másokra is! A köszönési szokásokról például már ugye értekeztünk a Közhír hasábjain is. Emellett gondoljunk arra is, hogy például, amikor hajnali 3-kor egy rekesz sör elfogyasztása után andalgunk ordítozva felfelé a HaBárból, a szomszéd szobában lakók mondjuk reggel 8-kor zárthelyit fognak írni. Tudom, hogy nehéz, de én is számtalanszor fogadtam meg és fogtam vissza magam, hogy egyszer hajnali 6-kor tűzriadót ordítva adom tudtára a szomszédnak, hogy nem tetszett a hajnali 2-es Szikora Robi koncert.

Ami mostanában okozott számomra és még jó néhány kollégistának idegtépő napokat: a router. Ezúton szeretnék tájékoztatni minden kedves kollégistát, hogy a használata nem megengedett. Mi több, az internetmegosztó eszköz alkalmazásának szankcionálása nem várat sokáig magára, napokon belül fény derül rá és azonnali, fél évre szóló kitiltást von maga után. Nem érdemes áltatni magunkat, biztosan kiderül, mert a routernek köszönhetően a kollégiumban több fizető egyén is net nélkül marad, így biztosan fel fog tűnni nekik. Nekem is okozott örömteli perceket, hogy néhány egyén ezen eszköz alkalmazásával szeretett volna spórolni egy félévben 5 ezer forintot (ami 2, maximum 3 olcsó HaBár buli ára) és így a zárthelyim előtt maradtam internet nélkül...

Ezért kérem, gondoljunk arra, hogy ami nekünk is fájna, vagy kellemetlen lenne, ne tegyük meg másokkal szemben, mert egyrészt visszaüthet, másrészt pedig derogáló mindannyiunknak. Karunk legnagyobb erénye a hihetetlenül erős közösségi szellem és erre nincsenek jó hatással a bomlasztó elemek... Szóval, továbbra is kéretik mindenkinek köszönni a szó minden értelmében!

Nincsenek megjegyzések: