2010. június 10., csütörtök

Vigyázz, kész, kánikula!

Bár sokat váratott magára, de végre megérkezett az idei nyár is! Valószínűleg mindannyian vártuk már a sok eső és kellemetlen hideg után, azonban mindannyiunkat hirtelen ért ez az őrült nagy meleg egyik napról a másikra.

Jó odafigyelni így a vizsgaidőszak utolsó hajrájában magatokra, mert napozás közben jobban megy a tanulás, de ez bizony nagyon veszélyes lehet. Amellett, hogy könnyen leéghet a bőrötök, napszúrást kaphattok vagy kiszáradhattok, ha nem isztok megfelelő mennyiségű folyadékot. Ügyeljetek rá, hogy ne tegyétek ki magatokat közvetlen napsugárzásnak, mert kellemetlen helyzet, amikor egy napszúrás miatt képtelen vagy kikelni az ágyból, és lemaradsz a másnapi vizsgáról. Ha lehet, minél több vizet igyatok és minden nap egyetek lédús gyümölcsöket.
Ha már nem bírjátok a nagy meleget, csináljatok egy bögre forró teát, ugyanis a meleg folyadék elmúlasztja a nagy hőségérzetet (és persze finom is:).
Hogy lehűtsétek magatokat, naponta többször is érdemes langyos zuhanyt venni, amitől felfrissültök, és máris könnyedebbnek, gördülékenyebbnek érezhetitek a tanulást.

Már nincs sok hátra! Tartsatok ki, hozzátok ki magatokból még a legjobbat, aztán jöhet a sunshine, holiday - csak ésszel, nehogy túladagoljátok a "napanyagot" :)

Nincsenek megjegyzések: