2010. június 11., péntek

Kezdődik!!!

Egyre több embernél látni Féjszbúkon, hogy befejezte, vagy csak érdeklődés hiányában felfüggesztette a vizsgaidőszakot... Olyan környékeken is látni rekesz sörrel igyekvő embereket, ahol nincs is egyetem... Vidéken ott is kaszálják a parlagfüvet, ahol eddig nem tették, csak, hogy elférjen a vetítővászon... Valami közeleg...


És nem is csak közeleg, perceken belül kezdetét veszi az a világesemény, amelyet kortól, nemtől, vallástól, iskolázottságtól és pszichológiai állapottól függetlenül mindenki figyelemmel követ... Az immáron XIX. Labdarúgó-világbajnokság, amelynek idén a Dél-Afrikai Köztársaság ad otthont. Ez logisztikai szempontból már csak azért is fontos, mert az időzóna nagyjából stimmel Magyarországhoz képest, így nekünk egyetemistáknak sem okozhat bonyodalmakat a hamarosan kezdődő csoportmeccsek alatt 13.30-kor, 16.00-kor és 20.30-kor a televízió, vagy a számítógép képernyője elé ülni. Persze úgy az igazi, ha az ember társaságban nézi a mérkőzéseket, és a társaságban vannak nem sör minőségű egyedek is.

Tessék tehát kicsit előbb beadni az iránytech vizsgákat, gyorsan elmondani a buktató egysorosokat szerkóból, beteget jelenteni a munkahelyen, barátnőnek elmondani, hogy most muszáj áramlástan oktatófilmeket nézned... Vagy barátnőként együtt szurkolni férfi ismerőseiddel, a délután folyamán teljesen random alapon lehet szobát választani a koliban is, a csapból is ez fog folyni!

Az esélyekkel mindenki tisztában van, mindenki kívülről fújja az otthon maradók világválogatottját, aki még nem átkozza Kevin-Prince Boateng-ot, az nincs tisztában a Ballack szó jelentésével sem. Ez az az esemény, amin már pályára lépni is megtiszteltetés, ott a nemzetért halni meg pedig a legnagyobb dicsőség. Üzenem ezt elefántcsontparti védőnek, hiszen Cé is erre vágyik!

Ez az a játék, amit úgyis a németek nyernek, de azért sokan örülnének végre az angolok, netán az EB-címvédő spanyolok győzelmének, de biztosan sokan drukkolnak a szimpatikus kicsiknek, akár Hondurasnak, akár Új-Zélandnak... Hiszen egyik nagy torna sem nélkülözi a meglepetéseket, ki tudja, lehet, hogy Észak-Koreának sem csak atombombája van, talán évekig rejtegetett mindent verő válogatottja is!

Vajon ki lesz a torna legjobb játékosa? Elhozza-e a régóta várt sikert nemzetének Messi, CéRonaldo, vagy Rooney? Vagy az egyik dél-afrikai tehetség vállára veszi a csapatát és végérvényesen felrajzolja Afrikát a foci térképére? Válaszok egy hónap múlva, de ugye az odáig vezető út a fontos számunkra!


Mindenki a tévé, vagy bármilyen más eszköz elé, ahol lehet nézni a meccseket!

Kommentekben meg osszátok már meg velem, hogy mije is van meg a magyar válogatottnak azok közül, amikkel a kijutott csapatok rendelkeznek!

A svájci vb-induló


Nincsenek megjegyzések: