2010. június 9., szerda

Mozgó kresz-teszt

Valószínűleg olvasóink nagy részét a közlekedésmérnöki karra járók teszik ki, ezért gondolom, hogy az itt járóknak van jogosítványa, vagyis érdekelt lehet a következő témában. Sokszor hallunk róla, hogy a vezetői engedéllyel rendelkezők milyen hamar elfelejtik a kresz-szabályait, vagy nem követik nyomon az újdonságokat.

Ma kaptam egy kis "szimulációt" e-mail-ben, amivel az autósok elsőbbségadását lehet gyakorolni. Elsőre nem tűnik túl bonyolultnak, ám van néhány cseles helyzet, amin azért elgondolkoztam, és örültem, hogy nem élőben kell döntenem. Íme a link:
http://www.webkresz.hu/mozgo/mozgo.php

Ha netán valaki kipróbálja (unaloműzésnek nagyon jó, pláne így vizsgaidőszakban :)) annak ajánlom, hogy kattintson rá az autósokra is, a gondolatok nemcsak viccesek, de néhol segítséget is nyújtanak.

Jó szórakozást!

Apropó jogosítvány, egy kis érdekesség így a végére: az 1980-as években (akkoriban legalábbis biztosan) karunkon az elsős termelési gyakorlat abból állt, hogy C és B típusú jogosítványt kellett szerezni. Sőt, még fizetni sem kellett érte. Akik pedig már rendelkeztek a papírral nekik hosszabbra nyúlt a nyár...

7 megjegyzés:

Ispán írta...

Ez nem lenne rossz most sem. Bár a nagy többség már B kategóriás jogosítvánnyal a "zsebben" érkezik egyetemi tanulmányainak kezdetéhez, de szerintem sokan - hozzám hasonlóan – örülnének egy "free" C kategóriás jogsinak. ;)

balasnyikov írta...

Én az egyetem végére hagytam és bőven örülnék neki, mert a dolgok jelenlegi állása szerint olyan 130-140 ropiba kerül egy átlag B-kategóriás jogsi... És azért ezt sem állam bácsi, sem gazdag szülők nem állják, sajnos... De a progi egész jó!:)

Petrus írta...

Az-az, és a C-kategória meg még drágább...

Ispán írta...

A progi egyébként nekem is tetszik. Külön jók az egészen felismerhető járművek. És ezek végre nem Dacia 1310, vagy Wartburg 353 modellek. :P
Lassan talán már a KRESZ könyvekből és tesztekből is kikopnak ezek a ritkán látott autók. ;)

Shaun írta...

Ha találtok olyat, ahol rendőrautó van, és föléviszitek a kurzort, azt mondja, hogy "Nekem nincsenek gondolataim." :D Oltás....

Ispán írta...

A motoros meg kajakra úgy indul el a kereszteződésből, mintha egykerekezne. :P De tényleg! :)

Petrus írta...

Van olyan is, hogy "10 éve vezetek jogsi nélkül". :D