2010. június 10., csütörtök

Budapest: MEGTELT!

Ez úton szeretnék kérni minden autóval a belvárosban közlekedőt, hogy az árvízre (és a rakpart lezárására) való tekintettel kicsit próbálja ki a tömegközlekedést/biciklit/motort.

Ami most Budapesten van az már kriminális, több autó tényleg csak darálva fér be; megtelt, nem bír többet!!! Még a kis apró utcák is olyan szinten tömött dugóban álló autókkal, hogy ez valami hihetetlen! Igazság szerint engem annyira nagyon nem zavar, hiszen motorral kényelmesen és elegánsan megkerülöm a kereszteződésben paraszt módon keresztbe beálló autósokat (mert ugye csak belemegy még a pirosba, fokozva ezzel a dugót), majd pedig végigmegyek a szinte üres buszsávon, időben és gond nélkül odaérve a vizsgára...

Viszont azt tényleg nem értem, hogy amikor minden irányban autórengeteget néz órákon keresztül a dugóban ülő jóember, lassan már egy hete, akkor miért nem próbál meg valami alternatív megoldást keresni a helyváltoztatásra... Ha nem elég kreatív és/vagy bátor a motorozáshoz vagy a biciklizéshez, akkor ott a BKV. (Ha meg pótolni akarja a dugóban ülés stressz érzetét, akkor meg lehet bliccelni és bujkálni az ellenőr elől.)

A rengeteg dugóban, autójukban egyedül ülő mind gyáva birka, vagy csak ennyire ragaszkodóak a drága, jó státusszimbólumukhoz?

Nincsenek megjegyzések: