2010. június 2., szerda

Egy kis lazítás a hétvégére

A közelgő hétvége (Júni. 5-6) számos érdekes programot tartogat a vizsgák miatt Budapesten maradtak számára. Ebből csak kettőt emelnék ki különösen, amelyek közös meglátogatását (egymáshoz közelségük miatt is) ajánlok mindenkinek:

1. Nemzeti vágta:
2010-ben öt napon keresztül, még több programmal és versennyel várja a látogatókat a Nemzeti Vágta. A június 2-a és 6-a közötti esemény középpontjában egy történelmi hangulatú lovasverseny áll, amelyre az indulók heteken, hónapokon át készülnek lovukkal, lovasukkal és azokkal a helyi jellegzetes tárgyakkal, étkekkel, hagyományokkal, amelyeket az Andrássy úton, a Vágta Korzón mutatnak be országnak-világnak. Idén az 56-osok terén, a Széchenyi pályán is láthatunk versenyeket, lovas bemutatókat, az Országkonyhán pedig megkóstolhatjuk a vidék jellegzetes magyar ételeit. A különleges összetételű homokpályán az ország településeinek lovai és lovasai vágtáznak egy gyönyörű vándordíjért, az 1840-es évekből való huszárszablyáért és a 20 milliós fődíjért.

Programok a Nemzeti Vágtán
:
A Hősök terén a Hagyományos Vágtaversenyek (előfutamok, középfutamok, a döntő illetve a Kishuszár Vágta) mellett több speciális bemutató futam is megrendezésre kerül. Ilyenek a: jótékonysági sztárfutam, az akadályvágta, a Széchenyi emlékfutam egykori neves lovas versenyzőkkel, a huszárbajnokság döntő, az ország legjobb csikósa döntő, a történelmi felvonulások, lovas játékok, a tüzes vágta. A Vágta nyitó Ország felvonulás a benevezett települések képviselőinek ünnepi díszfelvonulása megnyitóval egybekötve.

Az 56-osok terén felépített Széchenyi pályán sportlovasversenyek: díjugrató verseny, magasugróverseny, lovas szakágak és egyéb bemutatók: military, lovas divatbemutató, lovaspóló mérkőzés, csikósbajnokság, illetve a magyar lófajták kerülnek bemutatásra.
Esti belépőjegyes lovas show: a fenti programok legkiválóbb résztvevői cirkuszi lovas produkciókkal és egyéb látványelemekkel (pirotechnika, táncosok) kiegészülve.

További infó: http://vagta.hu/

2. A másik ajánlatom a Vágta közelében megrendezésre kerülő VI. Egészségliget
Bár az egyetemi élettel igen nehéz összeegyeztetni az egészséges életmódot, most mégis mindenkinek könnyedén lehetősége nyílik a régóta halogatott látogatás megtételére a orvosnál. Szorgalmi időszakban nem csoda, hogyha sajnáltuk az időt az orvos felkeresésére a furcsa fejfájások megmagyarázása, vagy épp a hosszan elhúzódó náthák okának fényderítésére. Vizsgaidőszakban is drága minden perc, ezért most lehetőség van Budapesten, a Városligetben egy helyen megtudni mindent egészségi állapotunkról, és fényt deríteni a lappangó problémákra.
Az Egészségliget a szűrővizsgálatokat egy helyre viszi azért, hogy minél több embernek legyen lehetősége kellemes körülmények között minél többet megtudnia saját szervezetének egészséges vagy éppen attól eltérő állapotáról. Az ingyenes szűrések mellett egészségügyi tanácsokat is kaphatunk a rendezvényre kivonuló kórházak és rendelők alkalmazottjaitól, amik talán mindenkinek jól jönnek ilyen, tanulással elgyötört napokon.

További infó: http://www.egeszsegliget.hu/

Nincsenek megjegyzések: