2010. július 3., szombat

Hűsítő kedvencek

Végre itt a nyár (meleg, tűzforró, valódi nyár). Eljött az ideje a nagy buliknak, a szezonális partyknak, melyek elengedhetetlen kellékei az italok, amik megalapozzák a hangulatunkat. Ehhez szeretnék Nektek néhány koktélt ajánlani, melyek nagyon finomak, s emellett kellőképpen felpörgethetnek Benneteket a nyár egyik-másik nagyobb bulijában.

Bellini

Ez a koktél valószínűleg a hölgyek kedvence lesz, hiszen elegáns partykon csak egy pohár elegáns itallal jelenhettek meg, aminek a Bellini nagyon is megfelel. Egyszerű az elkészítése is, ha netán egy otthoni medencés bulin rukkolnátok ezzel elő: 2 rész őszilét és 0,5 rész cukorszirupot töltsetek egy pezsgős pohárba, majd ehhez adjatok hozzá 3 rész erősen lehűtött, lehetőleg fagyos pezsgőt. Finoman keverjétek össze, díszítsétek citromszelettel vagy eperrel, és fogyasszátok kedvetekre!

Fruit Punch
Ez az ital nem az az ital, amitől kellően becsíphettek, hiszen nem tartalmaz alkoholt. Viszont nagyon ízletes, s a forró délutánokon a strandon kellemesen lehűthetitek magatokat vele. Elkészítés: Jeget, ananászlét, narancslét, áfonyalét és szódavizet keverőpohárban keverjetek össze, a viszonylag sűrű levet szűrjétek le egy old fashined pohárba pár jégkockával. Díszítésként narancs- vagy almaszeletet használjatok, szívószállal igyátok! A libabőr garantált :)

Pina Colada

Az örök klasszikus, melyet mindenki ismer, mégis kevesen kóstolták. Pedig megéri, mert valószínűleg sokunknál az "édes kedvenc" jelzőt vívja ki magának - joggal. Az elkészítése sem nagy kunszt, mindössze pár percet vesz igénybe. Törtjeget, 2 rész fehér rumot, 1 rész kókuszlikőrt és 4 rész ananászlevet könnyedén rázzatok össze egy shakerben, majd egy nagy pohárba szűrjétek le, melynek alján jégdara van. Ananásszal vagy koktélcseresznyével díszítsétek! Tuti nagy nyári kedvenc lesz!

Blue Hawaiian

Egy igazán dögös koktél egy igazán dögös pasi kezébe való! A Blue Hawaiian biztos sikerhez vezet, bármit is vársz az estétől! A hatás sokak által tesztelt... :) Elkészítés: Shakerbe rakjatok jégdarát, 2 rész ananászlét, 1 rész fehér rumot, 1 rész kókuszlikőrt és fél rész Blue Curacaot. Alaposan rázzátok össze, hogy minden íz megfelelően összeérjen, majd egy szép koktélpohárba szűrjétek le. Narancs-, ananászszelet vagy koktélcseresznye a legmegfelelőbb díszítés, fogyasszátok féktelenül, de felelősséggel!

Poker Face

És igen, itt van az idei nyár legfrankóbb koktélja - a Kari Napos Poker Fake elsősök számára legalábbis biztosan :) Ütős kis ital, mindkét nemnek egyaránt ajánlom, s ha kiszemeltetek valakit tánc közben, bátran hívjátok meg egy Poker Face-re, mert biztosan díjazni fogja. Elkészítés: Egy collins poharat rakjatok félig jégkockával, öntsetek rá 1 rész tequilát, fél rész Triple Sec-et, ezt tetézzétek 4 rész ananászlével, egy limeszelettel, s szívószállal fogyasztva tuti, hogy Ti is pókerarcot fogtok vágni!

Szép nyarat, jó szórakozást, és buliból hazafelé Jó utat a Közlekesnek!

Nincsenek megjegyzések: