2009. szeptember 2., szerda

BME Fesztivál 2009

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Egyetemi Napok rendezvénysorozat szeptember 14 és 17 között, mely új névvel - BME Fesztivál -, de a régi hangulatban várja a résztvevőket. Bár a név új, reméljük idén sem kell új győztest avatni, hanem mestrehármast elérve 2009-ben is a Közlekkar csapata emelheti magasba az első helyezettnek járó trófeát.

Idén is lesz BME Kvíz, Műegyetemi Sportnap, Karok közti vetélkedő, és Kerti Party a K épület udvarában. Annyi különbséggel, hogy a sportnapon több sportág, nagyobb paletta, és sok sör fogja várni a résztvevőket/látogatókat, a BME Kvíz kérdéseiben teljesen megújul, a karok közti vetélkedőben ötletesebb feladatok lesznek, a kerti partin pedig még finomabb ételek.

Az esti programok pedig egészen biztosan átütő sikert fognak hozni. Hogy miért? Mert már hétfőn, azaz a 0. nap dübörögni fog a Nagyszínpad. Hatalmas slágerek, pontos labdák, azaz fellép Korda György és Balázs Klári, illetve az éjszaka folyamán Dévényi Tibi bácsi fogja pörgetni a lemezeket. A retro sztárok között fellép Ganxsta Zolee is, aki zenekarával külön produkcióval kész a BME Fesztiválra. Ez még csak a 0. nap…

Az 1. nap, igen a nagynap: Magyarországon elő nagykoncerttel első alkalommal debütál a technozenét játszó szupercsapat, a SCOOTER. Baxterék 5 év után jönnek hazánkba, és már nagyon várják a fellépést. Táncosok, akrobatikus ugróshow és látványos pirotechnika kíséri majd a másfél órás koncertet. Vétek lenne kihagyni! Fellép még Dj. Sterbinszky, Palotai és Dj. Flash.

Szerdán a magyar fesztiválokról csak „szentháromságként” elhíresült zenekarok közül a műegyetemisták kedvéért elhozzuk nektek a Kispál és a Borz zenekart. Lovasi Andrásék nem is emlékeznek arra, mikor léptek fel utolsó alkalommal a BME-n. Előttük napjaink sikercsapata a Vad Fruttik ad koncertet, az éjszakáról pedig az Anima Dj-set, és Whiteboy gondoskodik majd.

A zárás is méltó lesz a BME hagyományaihoz. 2008-ban 5400 fő vett részt a Republic nagykoncertjén. Ezért döntöttünk úgy, meg kell ismételni a tavalyi finálét, ezért ismét ők fogják adni a záróakkordokat. Előttük egyórás koncertet ad a világzenét képviselő P.A.S.O. Hatalmas buli ígérkezik: magyar slágerek, ska dallamok után. Ez valóban kuriózum a javából.

Mit is lehet még ehhez hozzáfűzni? Gyere el és bulizd végig a hetet!

A jegyárakról és a rendezvénnyel kapcsolatos egyéb információkról a honlapon tájékozódhatsz.

1 megjegyzés:

Gulyás Ákos írta...

Képek a BME Fesztiválról: http://www.gulyasakos.hu/galeria/rendezvenyek_bme/