2010. november 8., hétfő

Schönherz Mátrix (a.k.a. Óriáskijelző)

Bizonyára mindannyian ismeritek a címben nevezett jelenséget. Hosszú évek óta évente egyszer, a Schönherz Qpa fénypontjaként (hehe, fény-pont) egy estére egy hatalmas kijelzővé alakul a Schönherz Zoltán Kollégium déli oldala.


Az alap elgondolás 2001-ben született meg, 2003-ban pedig már a qpázó csapatok saját animációi forogtak a lámpával megvilágított szobaablakokból összeálló óriási mátrix "kijelzőn". A technikai fejlődés azóta is töretlen, 2005 óta zenei aláfestés teszi komplexxé az élményt. Azt hiszem, ebből az időszakból a Csernozjom Tourist kötelező mű.
2007-ben a koli felújítása miatt nem volt Mátrix, de a kihagyás után annál nagyobb dobás volt a rá következő évben a szürkeárnyalat bevezetése, melynek hála már három színben jelenhettek meg az animációk. Az idei, 2010-es év pedig újabb mérföldkő, ugyanis a hagyományos világítótesteket nyugdíjazva ettől az évtől már külön erre a célra készített, három különböző színű LED-ekkel szerelt panelek kerülnek a szobaablakokba, lehetővé téve a színes megjelenítést. (Technikai részletek ebben a videóban.)

Aki nem volt jelen, az most a MűTerem videó-összefoglalójából egy kis ízelítőt kaphat, negyed órában:
 

Ha valakinek ennyi nem lenne elég: múlt szombattól elérhetőek a Mátrix hivatalos honlapján a 2010-es animációk!

Nincsenek megjegyzések: