2010. november 27., szombat

Hallgatói fórum a Felsőoktatási Törvény vitaanyagáról

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet hallgatói fórumot tart a Felsőoktatási Törvény vitaanyagáról.

A fórumon megjelenni szerintünk azért nagyon fontos, mert ha sokan nem is találjátok a Hallgatói Képviseletek munkáját hasznosnak, vagy lényegesnek, abban biztosak lehettek, hogy Ők azok, akik igazán belelátnak abba, hogy ha a törvénymódosítás a jelenlegi formájában lép érvénybe, akkor ez milyen hátrányokkal járhat. És itt nem csak arra kell gondolni, hogy hányszor lehet felvenni egy tárgyat, és mennyi a maximum vizsgaalkalmak száma!

Az Egyetemi Hallgatói Képviselet (EHK) fontosnak érzi, hogy az egyetemi polgárok megfelelően tájékozottak legyenek az őket érintő változásokról. Sajnálatosan Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) rövid tájékoztatója és a "Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen" Facebook csoport bejegyzései kivételével nem jutott el bővebb információ a hallgatókhoz, ráadásul ezek nem feltétlenül tükrözték a BME oktatói és hallgatói által közösen követett értékeket.

Az EHK úgy döntött, hogy hallgatói fórumot tart a NEFMI által közzétett Felsőoktatási Törvény vitaanyagáról, ahol a tervezet és annak lehetséges következményeinek ismertetése mellett ez Egyetem, a BME EHK és a HÖOK állásfoglalása is elhangzik. A fórumon lehetősége lesz mindenkinek kérdezni, illetve kifejteni a véleményét a koncepcióval és az állásfoglalásokkal kapcsolatban. A fórum célja, hogy a résztvevők minél több álláspontot megismerhessenek, illetve hogy ne csak a média tájékoztatásaira alapozva alakíthassák ki véleményüket.

A fórum meghívottjai: az Egyetem képviselője, az EHK elnöke, a HÖOK leendő elnöke.

Napirendi pontok:
  1. A NEFMI Felsőoktatási Törvény koncepciójának rövid ismertetése
  2. A BME Szenátus állásfoglalásának ismertetése az új Felsőoktatási Törvény koncepciójáról
  3. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának állásfoglalásának rövid ismertetése
  4. A BME EHK javaslatai a hallgatókat érintő módosításokkal kapcsolatban
  5. Kérdések, vita
A fórum időpontja 2010. december 1. 18:00,
helyszíne K ép. 1. em. 46-os terem.

A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A NEFMI vitaanyaga és a BME EHK állásfoglalása a http://www.ehk.bme.hu/ oldalon található meg.

Nincsenek megjegyzések: