2010. szeptember 17., péntek

EN zárónap

Tegnap délután célegyenesbe fordult a karok közti vetélkedő, melynek noha utolsó feladatai jócskán belenyúltak már az estébe, a lelkes csapattagok hősiesen állták a sarat (szó szerint is, mert sajnos estére megérkezett a cseppet sem várt eső). Természetesen kihirdették a győztest is, de egyelőre ne szaladjunk ennyire előre.

A nagyszínpadon a Magashegyi Underground nyitotta a napi koncertek sorát. Őket a Csík zenekar követte, a nem mindennapi módon, mindennapi hangszereken előadott feldolgozásaikkal, valamint saját számaikkal. A
közönség tombolva fogadta, amikor a felbomlott Kispál énekese, Lovasi András lépett a színpadra. A tombolás a Quimby, Tankcsapda és Kispál számok népi hangszeres verzióinál csak fokozódott. A közönség nem hagyta befejezni a koncertet, a "vissza, vissza" kántálása és tapsolás mellett még dobogás is volt. Volt aki páros lábbal, volt aki egy lábbal, de mindent beleadva dobogott a padlón, óriási hangzavart, és valódi földrengést előidézve. Hullámzott a talaj, a Csík zenekar legnagyobb örömére, akik egy idő után mégis kénytelenek voltak befejezni a koncertet, felfokozott hangulatot hátrahagyva az őket követő zenekarnak, a Kiscsillagnak.
Eközben az Unicum sátorban is zajlott az élet, az egykoron magyar Scooterként aposztrofált Kozmix is megkezdte pörgős show-ját, elhozva kedvelt, s az albumverzióhoz képest némileg "áthangszerelt" slágereit. Volt Kozmix a házban, sőt egy Kis világ a sátoron belül, a közönség pedig követelte a Hangerőt! is az immáron 15 éves formációtól. A műsor vége felé felcsendültek a Bonanza Banzaitól átvett örökzöldek is. Ezután jóval enyhébb vizekre evezve Szandi következett a színpadon, de akik esetleg nem voltak vevők a retrohangulatra, még elcsíphették a Csík zenekar fináléját. Mint már említettük, az utolsó koncert kiváltsága a(z) - Irie Maffia helyére lépő - Kiscsillagnak jutott.
Lovasi ide már egy gitárral tért vissza, és a stílus is kicsit zúzósabbra váltott. A Kiscsillag összes nagy slágerén végigmenve a végkimerülés határáig ugrálhatott és énekelhetett a közönség. Volt szándékuk elénekelni többek közt a Fishing On Orfűt, a "Légyszíves"-t, a Jávor Pál-t, és a feketemosót is, amelyekkel mindenki örökre szívébe zárhatta ezt a fergeteges koncertet.
Közben természetesen véget értek a vetélkedő küzdelmei is, melynek eredményhirdetésére az Unicum sátorban került sor. A csapatok jó hangulatban várták a kinyilatkoztatást. A kihirdetett eredmény szerint a 4. helyen holtversenyben osztoztak a dobogóról lemaradó csapatok. A 3. hely a gépészeket illette meg, karunk pedig begyűjtötte a 4 éves múltra tekintő vetélkedőben az eddigi két arany és egy ezüst mellé a második ezüstérmét. A végső befutók pedig az építősök lettek. Ez természetesen nem szegte kedvét a nagyszerű közlekes csapatnak, remek hangulatban ünnepeltek a nyert folyékony kenyérrel, és vetették bele magukat a bulizásba.
Miután a nagyszínpadon befejeződött a koncert, minden téren a DJ-ké lett a főszerep. A résztvevők beleadtak mindent, hiszen az eddigi napokkal ellentétben nem volt mód azt mondani, hogy "majd holnap". A masszív partyarcok hajnalig pöröghettek, hiszen Dévényi Tibi bácsi után sem némultak el a hangszórók.

Képek elérhetőek a Közhírnél itt, illetve a MűTeremnél.

Összességében élvezetes 3 napon vagyunk túl, noha idén nem volt olyan hype, mint tavaly a Scooter fellépésével kapcsolatban, de aki kilátogatott a rendezvényre, elégedetten távozhatott. Folytatás következik jövőre...

A helyszínről tudósított:
Freetz&GrafUr

Nincsenek megjegyzések: