2010. szeptember 15., szerda

EN első napi helyzetjelentés

Tegnap teljes gőzzel beindult az Egyetemi Napok. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen az egész nap kellemes hőfokú és csapadékmentes volt (eltekintve attól az egy-két csepptől este).


Napközben a Sportnappal melegíthettek a résztvevők, késő délután pedig kezdetét vette a karok közti vetélkedő is, mégpedig az általunk delegált feladattal, az Aranykerékkel.
Estére igen népes sereg gyűlt össze a fesztivál helyszínén (muszáj ezt a szót használnom, hiszen a helyenként - futballnyelven mondva - igencsak mély talaj igazán autentikus fesztiválhangulatot teremtett). A zenei felhozatalt a ZUP (Záhony Unplugged Projekt) indította, amely formációval például az EFOTT-on is találkozhattatok. Nagy sikerű mai slágereket játszanak klasszikus hangszereken, belevonva pár különlegesebb darabot is. Egyedi stílusban, nagyon kellemesen lehet így hallani Linkin Parktól Britney Spearsig, a Gorillazon át mindent. Ez volt fél 8-tól, utánuk pedig a Mistery Gang jött, fergeteges rockabilly stílusban pörgették fel a népet. Nemsemmi lelkesedéssel zenélnek a srácok, a trió minden tagjának tekintetére van írva, mennyire élvezik a zenélést, és pusztán a lelkesedésük látványa is már táncra buzdítja a közönséget.
Mindeközben kint a sétányon a későn érkezőket a levegőben szálló UFO slágerfoszlányok fogadták, hogy aztán szembesüljenek a kapu előtt kígyózó hosszú sorokkal. A tömeget közvetve természetesen az este fő attrakciójára, a Tankcsapda generálta. A TCS-t senkinek sem kell bemutatni, és azt is tudjuk, mire számíthatunk tőlük. Ennek megfelelően a nagyszínpad sátra zsúfolásig megtelt, Lukács Laciék odatették magukat, és az egész közönség hatalmasat tombolt (többek között főkormányosunk példamutatásával).
Ha valaki változatosságra vágyott, ezután átnézhetett a másik sátorba, ahol épp a drum&bass-é volt a főszerep. A nagyszínpadon a hajnal felé elnyúló bulit Dévényi Tibi bácsi vezényelte le a keverőpult mögül, az elmaradthatatlan pontos labdákkal. Mindeközben a Red Bull bárjánál igazi >partyzenékre< lehetett csapatni.

Képeket az estéről a Közhír vonatkozó, illetve a Műterem webalbumaiban találhattok.
Ne feledjétek, ma folytatás; délután karok közti vetélkedő, este pedig többek között Bëlga és Edward Maya!

Nincsenek megjegyzések: