2010. január 8., péntek

Még a Rajt előtt!

Érdekes híreket kaptunk a Budapest-Bamakóról, ami még csak el sem rajtolt! Egy felborult autó, egy porig égett terepjáró, egy eltört kar és több súlyos technikai gonddal küzdő csapat szerepel az elmúlt napok rossz hírei közt.
Az egyetlen Indiából érkező csapat az Indian Challenge tagjai nem sokkal azután, hogy az Egyesült Államokból érkező terepjárójukat átvették a rotterdami kikötőben, szenvedtek megalázó kudarcot. Fél órányira a kikötőtől felrobbant a gépjármű motorja, az autó kigyulladt és porig égett.
A csapat tagjai jelenleg Hollandiában keresnek csereautót és várják, hogy továbbindulhassanak Budapestre.

A négy autóból álló és az idei Bamakón debütáló lengyel Polish Adventure Team egyik pilótája Lengyelországban, a jeges úton csúszott meg, felborult és törte el a karját. Golly Karol szomorúan jegyezte meg, hogy számára az idei Bamako már Lengyelországban véget ért. Helyére jelenleg pilótát keres a lengyel csapat.
A magyar Tubi Team tagjai nem sofőrt, hanem autót keresnek, miután Galambos Lajos kapitány, a csapat terepjáróját a téli útviszonyoknak köszönhetően totálkárosra törte csütörtökön. "Kilenc nappal a rajt előtt összetörni a az autónkat nem a legszerencsésebb dolog, de nem adjuk fel" - mondta Galambos Lajos. Jelenleg ők is új autót keresnek, hogy jövő szombaton rajthoz állhassanak.
Az idei Budapest-Bamako Rallyn 220 csapat áll majd rajthoz január 16-án szombaton a Városligeti Műjégpályán. Minden eddiginél több külföldi egység indul a futamon. A mezőny 40% külföldről érkezik. A környező országokon kívül Libanonból, Katarból, Kanadából és Indiából is érkeznek versenyzők. Az indiai csapat részvétele természetesen attól függ, hogy találnak -e egy olcsó autót a kiégett helyett.

Nincsenek megjegyzések: