2010. március 14., vasárnap

Tarolt a Ferrari Bahreinben

Az idei Forma1 szezon első, a perzsa-öbölben fekvő Bahreinben szervezett futama sok izgalmat tartogatott a nézők számára.

A szombati időmérő edzést a német Sebastian Vettel nyerte, aki a balesete után visszatérő Felipe Massat és a Ferrari új versenyzője Fernando Alonsot előzte meg. Lewis Hamilton negyedik lett, a tavalyi világbajnok Jenson Button a nyolcadik, míg a nagy visszatérő Michael Schumacher a hetedik helyen fejezte be az időmérőt.

A futam sok újdonságot tartogatott a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt, hiszen több szabálymódosítás is érvénybe lépett. A legfontosabb ezek közül, hogy a tankolás megszűnt a versenyek közben, valamint a gumikkal kapcsolatos előírások is módosultak.
A vasárnapi futamon Vettel jól rajtolt, de a Ferrari két pilótája között zajlott a küzdelem a második helyért, végül Alonso megelőzte Massat. Az első kerékcsere nagy nyertese Hamilton volt, ugyanis megelőzte Rosberget, akit nem tudtak kiengedni időben a box utcából a szerelők a nagy forgalom miatt.
Vettel egészen a 38. körig vezetett, majd motorerő hiányára panaszkodott és lelassult. Így Alonso, Massa és Hamilton is leelőzte. Az utóbbi három pilóta megtartotta pozícióját a verseny végégig, ilyen sorrendben álltak fel a dobogóra. A Ferrari előnye nyilvánvaló, hiszen két pilótája hozta el az első és a második helyet. Továbbá Vettel, Rosberg, Schumacher, Button, Webber, Liuzzi és Barichello ért célba pontszerző helyeken ebben a sorrendben.

Nincsenek megjegyzések: