2010. március 4., csütörtök

Kiemelkedő késések a Keletiben

Közlemény részlete a MÁV-Start honlapjáról:

"Röviddel 11:00 óra előtt, Budapest-Keleti pályaudvaron meghibásodott a biztosítóberendezés. A 8-tól 13-dik vágányokon járatokat sem indítani, sem fogadni nem tudnak, viszont az 1-7-es vágányok fokozott biztonsági előírások mellett használhatóak. A távolsági vonatok esetében jelentősebb, az elővárosi vonatoknál pedig 30-40 perces késéssel kell számolni."

"Bizonytalan ideig tart a biztosítóberendezési hiba kijavítása. Amíg a Keleti pályaudvaron a közlekedés nem áll helyre, addig Kelenföld, Ferencváros, Kőbánya felső, Rákos állomások és a Keleti pályaudvar között közlekedő BKV járatokon, valamint a 2-es metró teljes vonalon a BKV Zrt. elfogadja a MÁV-START által kiállított menetjegyeket, bérleteket és arcképes igazolványokat. Az utasoknak azt ajánljuk, hogy vegyék igénybe fenti vasútállomásokról (Kelenföld, Ferencváros, Kőbánya felső, Rákos) induló és oda érkező BKV járatokat."

A pécsi IC vonatok Kelenföldről indulnak. A Railjet és a Sopron/Szombathely felől érkező IC-k kivételével a győri vonatok a Déli pályaudvarra érkeznek, illetve onnan indulnak.
A Keletiben a kijelző előtt egy kisebb falu lakosságának megfelelő tömeg áll, a menetjegy-ellenőrök pedig utastájékoztató funkcióban dolgoznak.

Egy utastájékoztató elmondása szerint "ma egész nap fennforgás lesz", vagyis ma már nem várható menetrendszerű közlekedés a Keletiben. Az előreváltott pót- és helyjegyeket levonás nélkül visszaváltják, a késve induló vonatokra pót- és helyjegyet váltani nem kell.

Nincsenek megjegyzések: