2010. március 6., szombat

Gyerünk, Norbi!

Kissé rendhagyó módon egy kis reklámot szeretnék csinálni a Euro Sportnak, ott is a WTCC-nek (World Touring Car Championship), vagy is a Túraautó Villágbajnokságnak. Ugyanis idén egy magyar fiú is ott lesz a rajtrácson. Michelisz Norbert (jó lesz, ha mindenki megtanulja ezt a nevet) a tavalyi Seat Leon Eurocup bajnoki cím után fellépett a legnagyobbak közé. A tavalyi év tehetségének járó díjat Jean Todt FIA-elnöktől vehette át, idén pedig indulni fog az összes WTCC versenyen.
Michelisz, miután végignyerte a magyar kupasorozatokat, az európai mezőnyt is hamar lenyomta. Megnyerte a tavalyi Seat Leon Eurocup bajnokságot, és részt vehetett egy WTCC futamon is. A Brands Hatch-i hétvégén a 30 indulóból egy 2 éves fejlesztésű autóval sikerült legjobb privát versenyzőként a 9. helyre kvalifikálnia magát, megelőzve a 2008-as világbajnokot Yvan Mullert is (!!!). Idén viszont az egész bajnokságot végigversenyezheti egy Seat Leon 2.0 TDI-vel, amiben benne van akár egy-egy dobogós eredmény is. Norbi szerény, az első tízben szeretne benne lenni, de olyan nevek között, mint Tiago Monteiro vagy Yvan Muller, egy újonctól a pontszerzés is óriási siker lenne.
Az idei szezon első versenyét Brazíliában, Curitibában rendezik ezen a hétvégén, melyet az Eurosport közvetít, az időeltolódásnak köszönhetően ráadásul kellemes esti időpontban. Készítsük hát a sört a hűtőbe, nehogy kiszáradjon a torkunk a nagy szurkolásban. Hajrá, Norbi!

TV-közvetítés

Időmérő: szombat 20:00 - 20:45 (Eurosport)

Warm up­: vasárnap 14:15 - 14:45 (Eurosport2)

1. futam: vasárnap 18:00 - 19:00 (Eurosport)

2. futam: vasárnap 19:05 - 20:15 (Eurosport)


Norbi belsőkamerás felvétele Portóból. Látszik, hogy milyen szűk a pálya és hogy milyen gyorsan utoléri az előtte haladót.

Nincsenek megjegyzések: