2009. november 30., hétfő

Száz vasutat, ezeret... 1. rész: A kezdetek

Sokat hallunk mostanában vonalbezárásokról, szárnyvonalak megszűnéséről, melyekről már itt a blogon is olvashattatok. Viszont annál kevesebbett hallunk/tudunk a vasút kialakulásáról, épüléséről. Arról a korról, amikor még nem megszűntették, hanem pont hogy létrehozták a vasúti vonalakat.
Nem célom egyetlen televízió marketing szekerét sem tolni, de közlekesként kötelességemnek érzem, hogy erről a 6 részből álló sorozatról tájékoztassam a hasonló érdeklődésű kollégákat. Akik ismernek, tudják, hogy nem vagyok különösebben kötöttpálya párti, sőt... De úgy érzem, hogy a mi szintünkön, Magyarország vasúti közlekedésének kialakulása az alapműveltség részét képezi és talán egy vérbő autógépésztől is elvárható, hogy tudjon egyet, s mást a témáról. Mely igen érdekes és bizony engem is ott tartott a TV képernyője előtt. Valahogy anno történelem órán nem ilyen áttekintően tanultuk...

Egy szó, mint száz, mindenkinek csak ajánlani tudom vasárnap délután, 15:50-es kezdettel a Száz vasutat, ezeret... című összeállítás következő részét.

Akik pedig esetleg lemaradtak volna az első részről, azok nézzék meg itt, érdemes.


A további részek is felkerülnek az MTV videótárába és megtekinthetőek lesznek a TV adásokat követően, amit innen a blogról is elérhettek a hétfőnkénti bejegyzésekből.

Nincsenek megjegyzések: