2010. május 26., szerda

Hiánycikk lesz a kék homokozó vödör?

- Apúúúúúúú, ne vidd el a kék homokozó vödrömet! Most nem is voltam rossz.
- Apunak most szüksége van a vödrödre, majd veszek neked másikat.

És, hogy "apunak" mire is kell egy nagy, kék homokozó vödör?

Oroszországban nagyon elharapózott a megkülönböztető jelzéseket jogosulatlanul, indokolatlanul, büntetlenül, lépten-nyomon használó rendőrök (és nem rendőrök) száma. Már a civil lakosság között is kezdett terjedni a kék villogó, mivel ezzel fontos(abb) embernek tűnhetnek a delikvensek. Igen ám, de ez törvényileg tiltott. Erre jöttek a trükközők és a kevésbé bátrak, akik – tiltakozásképpen – kék vödröt kezdtek az autóik tetejére ragasztgatni, az ugyanis messziről megtévesztő lehet, ám nem büntethető, hiszen mégsem egy kék lámpa.





Mivel demokráciában élünk, így ami nem tetszik, az ellen bátran tiltakozhatunk. Így megy ez orosz földön is. Tehát szép lassan megjelentek a kéklámpások ellen tiltakozó kékvödrösök ellen tiltakozó kékvödrösök, akik kék vödörrel a fejükön, gyalogosan az autók között sétálva okoztak közveszélyt.


És hogy a lánc bezáruljon, erre már az igazi Kék Lámpások is megjelentek és megkísérelték a rendbontókat őrizetbe venni. De ugye cilinderben - és a vödör is ebbe a kategóriába tartozik - nem ülünk be az autóba, mert nem férünk el (max. egy Wagon R-be), meg mégiscsak azonosítani kellene az illetőt, így a rendőrség emberei kísérletet tettek az előírásos vödörtelenítés foganatosítására.

Ám elfeledkeztek az Oroszországban évszázadok óta élő Matrjoska-hagyományról...

Én csak azon csodálkozom, hogy ezt a "vödrözést" nem mi, magyarok találtuk ki. De amennyire majmolni tudunk mindent, ami egy kicsit is eltér a szokványostól - "autótuningolás" címszó alatt meg úgyis mindenki a homasita és tesco gagyit érti -, én már látom magam előtt a szlovák rendszámos Audi Q7-eseket kék vödörrel a tetejükön…


Forrás: autofilia.blog.hu

Nincsenek megjegyzések: