2010. május 26., szerda

EFOTT sajtótájékoztató a BME-n

Idén nagy médiafelhajtást csaptak az EFOTT körül a szervezők, ennek keretében egyetemünk K épületébe is ellátogattak, méghozzá celebek társaságában: ismert emberek beszervezésével szerették volna felhívni a hallgatók figyelmét az idei fesztiválra. Tudniillik egy új kezdeményezést indítottak útjára, ösztönözték az egyes intézményeket, hogy saját sztárt válasszanak, aki képviseli majd őket a „celebkempingnek” nevezett sátortáborban.

Ilyen megfontolásokból kezdődött hát meg a Dévényi Tibi bácsi által konferált sajtótájékoztató, aki egyből azzal kezdte, hogy szeretne végig menni a sztárokon, persze a bemutatás miatt, de ez a jelenlévő Michelle Wild (a. Vad Kati) és Sári Évi miatt erősen kétértelműen hangzott. Egyébként meglepő módon az ide is csinosan érkező Sári Évi elmondta, hogy benne van ő a dagonyázós buliban is, akár gumicsizmában is trappol, ha úgy kívánja az időjárás. Persze a színházi munkái miatt nem tud majd végig Orfűn lenni, de igyekszik. A lányoknál maradva, Szandi is beígérte a fellépését, ő lesz a legfiatalabb retro fellépő. A piros pöttyös labda mellé lesz már piros sapkás és szoknyás nyolcvanas évek bugija. Vad Katalin, de ahogy talán jobban ismerjük őt, na meg persze munkásságát, Michelle Wild is elmondta, igyekszik majd minél több időt Pécs mellett tölteni; ez külön is érdekes, mivel ő a BME választott celebje. A kérdésre: „Hogy miért mi?”, azt válaszolta: „Itt a legmagasabb a százalékos aránya a fiúknak…” Lehet, hogy arra gondolt, a fiúk rajonganak a Jóban rosszban-ért? Karda Bea is itt volt, de őt lefoglalta, hogy levakarja magáról Benkő Dánielt, aki hozta dzsungelarc formáját. Aigner Szilárdtól természetesen egyből azt kérdezte az elemében lévő Tibi bácsi, hogy ugyan, milyen időnk lesz majd a rendezvényen? Persze erről korai lenne jóslásokba bocsátkozni, de azért megkaptuk, hogy feltehetőleg jó. Hajas Laci persze pikk-pakk újra belőné a séróját, ha esne is az eső. Komár Lacitól már csak privátban sikerült megkérdezni, miután a bemutatkozásában kiemelte, hogy immár 48 éve van a rock’n’roll szakmában, hogy mégis mit ajánlana ennyi idő alatt felszedett bölcsességgel a másnaposság problémájára? A válasza nem meglepő és az egyszerűség erejével dolgozik: „Egy sört. De csak ha nem vezetsz!”
Életbölcsesség és gyerekkorunk sztárjai (Tibi bácsi, Szandi és persze Michelle) mellett egy kis ízvilág ízelítőt is kaptunk. Zsíros kenyér EFOTT mintájú paprikaszórással, na meg persze málnaszörpi, csupa retro.
Aki átérzi és kedvet kapott: Pécs-Orfű, július 13-18.

PPetya


UPDATE! Egy karimás kolléga jóvoltából a következő linken képeket nézegethettek a sajtótájékoztatóról: http://fotogyujtemeny.hu/4/145/.

Nincsenek megjegyzések: