2008. november 11., kedd

Forgalmi változás

A tegnapi nap folyamán biztos többen észrevettétek, hogy a Bartók Béla úton a megszokott villamosok helyett egy új jelölésű villamos, a 18-56 összevont járat közlekedik.

Ennek oka, hogy november 10-étől december 5-éig a Móricz Zsigmond körtéren a Villányi úti és Fehérvári úti villamosvágány-összekötés munkálatai zajlanak, emiatt a Fehérvári úton közlekedő villamosvonalak elvágásra kerültek. Az érintett járatok: 18, 41, 56. Ezek a déli végállomásaiktól (Savoya Park; Kamaraerdei Ifjúsági Park; Budafok, Városház tér) a Bocskai útig közlekednek, az északi oldalon pedig bevezetésre került a 18-56 jelű összevont járat, mely Hűvösvölgytől a Kelenföldi pályaudvarig közlekedik. Ezt a viszonylatot Tatra T5C5 és Tatra T5C5K típusú villamosok szolgálják ki, vegyesen.
Nem közlekedik a 19-es villamos sem;
szintén november 10-én kezdődik, és 2009. április 30-áig tart a Várkert rakparton a budai Duna-parti főgyűjtő-csatorna építése miatti vágányzár, a Döbrentei tér és a Batthyány tér között. Ez december 5-e után a 41 és 41A villamosokat is érinteni fogja, így hát a felsoroltak pótlására az említett időszakban 19-41V jelzéssel villamospótló autóbuszokkal lehet utazni a Batthyány tér és a Fehérvári út között. Az autóbuszok az érintett 86-os autóbuszmegállókban és 19-es villamosmegállókban veszik fel az utasokat.

Nincsenek megjegyzések: