2011. október 24., hétfő

Újra forgalomba állhatnak a selejtezett metrókocsik

Mint arról májusban beszámoltunk, a BKV 43 metrókocsit állított le az Árpád hídnál történt tűzeset után. Akkor a selejtezésre szánt metrókocsikat életkoruk alapján válogatták ki, a 40 évnél idősebbeket állították le, függetlenül műszaki állapotuktól. Tűzesetek és füstölések azóta is rendszeresen történnek viszont a metró vonalakon, mely azt bizonyítja, nem az életkor, hanem a műszaki állapot a meghatározó az ilyen eseményeknél.

A BKV ezidő alatt teljeskörű műszaki ellenőrzést hajtott végre a leállított kocsikon, melyeket a Blikk információi szerint újra forgalomba kíván helyezni a közlekedési vállalat. Időközben Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója megerősítette, a leállított metrókocsik műszaki állapota kifogástalan, így semmi akadálya annak, hogy újra forgalomba adják a selejtezett metrókocsikat.

A napokban sikeresen vizsgázott az Alstom metrókocsik fékrendszere is, melyeket 2012 évvégére leszállíthat a 2-es vonalra a francia gyártó, ezzel kiváltva több orosz járművet is, melyek miatt rendszeresen akadozik a forgalom és veszélyeztetik a metróüzem biztonságos működését.

Nincsenek megjegyzések: