2011. október 8., szombat

Környezettudatossági verseny a kolik közt

A BME Egyetemi Zöld Kör (EZK) szeptember 26-ától versenyt hirdetett a Műegyetem kollégiumai közt. A verseny lényege, hogy melyik kollégiumban tudják leginkább csökkenteni a víz- és villanyfogyasztást, valamint a hulladéktermelést. Hetente olvassák le az EZK felelősei a kollégiumokban a fogyasztási adatokat, melyeket közzé is fognak tenni hamarosan weboldalukon kollégiumokra lebintva.

A verseny nem tét nélküli. A győztes kollégium egy 500 000 Ft értékű ajándékot kap, melyet egy kérdőív alapján választanak ki, hogy biztosan megfeleljen a kollégisták elvásárainak. Természetesen nem csak a győztes érdemel jutalmat. Minden kollégium jutalomban részesül, ha egy bizonyos szintet elér a csökkentésben, és bebizonyítja, hogy tudnak a hallgatók kicsit környezettudatosabban élni.

Környezetünk megóvása mellett pedig ne menjünk el amellett a tény mellett sem, hogy ha lekapcsoljuk a lámpát, ha elemgyünk a szobából, vagy nem folyatjuk feleslegesen a vizet, akkor a kollégium költségvetésén is javítunk, ami pénzt másra, például felújításokra, szépítésekre lehet elkölteni.

Én azt javaslom, próóbáljunk meg kicsit odafigyelni ezekre a dolgokra, és mutassuk meg a többi kollégiumnak, hogy a Barossban laknak a legjobb emberek! :)

A verseny további részleteit megtalálod a http://ezk.bme.hu/vv.hu oldalon.

Nincsenek megjegyzések: