2011. június 2., csütörtök

Uniós zászlók a villamoson és a HÉV-en

"Zászlónkra tűztük a környezettudatos közlekedést"


2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Az esemény sikeréhez a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ is hozzá kívánt járulni, ezért az elnökség által is szorgalmazott környezettudatos közlekedés jegyében két, e célkitűzésnek megfelelő közlekedési módra hívja fel a közlekedési társaság a figyelmet: júniusban a 2-es villamos illetve Gödöllői HÉV egy-egy járműve oldalán a 27 uniós tagállam lobogójával és az uniós zászlóval közlekedik.

2011. január 1. és június 30. között Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. Az unió elnöksége szorgalmazza a környezettudatos közlekedési módok fejlesztését, a szolgáltatások javítását. Az elnöki tisztség betöltésének utolsó hónapjához érkezvén társaságunk is hozzá kíván járulni az esemény sikeréhez. Ezért két olyan, meglévő közösségi közlekedési lehetőségre – a villamosra és a HÉV-re – szeretnénk ráirányítani a figyelmet, amelyek megfelelnek e célkitűzéseknek. Ebből az alkalomból két illusztris, a féléves uniós elnökséghez kapcsolódó vonalunkon a 27 uniós tagállam zászlaját és az EU-s lobogót ábrázoló matricával az oldalán közlekedik egy-egy jármű - jelentette be a BKV mai sajtóközleményében.

A 2-es villamos rengeteg olyan helyszínt, nevezetességet érint, amelyeket az EU tagállamokból – és persze más országokból – Budapestre érkező turisták előszeretettel keresnek fel. Ezen a fő közlekedési útvonalon a Világörökség részét képező számos látnivaló lelhető fel; ráadásul a zászlókkal felmatricázott villamos önmagában is figyelemfelkeltő, látványértékkel bír.


A Gödöllői HÉV az Örs vezér terét köti össze a soros magyar EU-elnökség magas szintű találkozóinak helyszíneit adó Gödöllővel. Itt kerül sor június 6-7-én az egyik legnagyobb szabású rendezvényre, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) 10. Külügyminiszteri Értekezletére, amelyre 48 résztvevő állam delegációját várják.

A zászlókkal felmatricázott villamos és HÉV-szerelvény természetesen menetrend szerint közlekedik, így a járművek a szokásos normál díjszabással vehetőek igénybe. A BKV-nál bíznak benne, hogy a különleges járművek utasaik tetszését is elnyerik.

Nincsenek megjegyzések: