2011. június 26., vasárnap

"Elvesztette? Megtaláltuk!" - Talált Tárgyak Kiállítás a BKV-nál

Tudtad-e, hogy átlagosan midnen nap egy pár kesztyűt, egy év alatt pedig átlagosan 170 kalapot és sapkát, 164 könyvet, 3 sátrat, 210 esernyőt, 3 babakocsit, és 17 botot hagyunk el a buszokon, villamosokon, metrókon?

A tárgyaknak ugyanis van egy rendkívül rossz tulajdonságuk: képesek elveszni. A legtöbb esetben ezek a járműveken felejtett tárgyak a BKV Talált tárgyak osztályára kerül, ahol megkezdik 3 hónapos próbaidejüket. Ha ezidőn belül nem jelentkezik érte gazdája, nincs lehetőség a visszaszolgáltatásra. Sok esetben nem jelentkeznek elvesztett dolgaikért az emberek, pedig van belőlük bőven. A leghétköznapibb holmiktól, mint az esernyő, kesztyű, sapka, a legkülönfélébbekig, mint a létra, számítógép, babakocsi ismerkedhetünk meg az egy hónapon keresztül tartó kiállításon, a Kisföldalatti Múzeumban.

Elgondolkoztató, hogyan veszhettek el ezek az értékek, mik lehettek azok a körülmények, melyek közt tovább utaztak gazdáiknál. Megfordul bizonyos esetekben az ember fejében az is, hogy vajon nem hiányoztak senkinek? Miért nem keresték ezeket az árván maradt tárgyakat? Ha te is meg szeretnéd hallgatni, mit mesélnek a külnféle elvesztett használati cikkek, tekintsd meg a BKV Zrt. Talált Tárgyak Kiállítását!

Kiállítás helyszíne: BKV Kisföldalatti Múzeum, Deák téri metróaluljáró.
Kiállítás időtartama: 2011. június 24 - július 24.
Nyitva tartás: hétfő kivételével 10 és 17 óra között

A belépőjegyek árai:
Felnőtt: 320 Ft
Diák és nyugdíjas: 260 Ft
Fotó- és videójegy: 490 Ft

Nincsenek megjegyzések: