2011. május 28., szombat

Szokatlan szállodák - 1. rész

Az emberi hülyeség határtalan, különlegesnél különlegesebb építményekkel, ötletekkel találkozhatunk a világban. Tavaly már láthattak a Közhír-blog olvasói a különleges buszmegállókat, két bejegyzésben is, most pedig különleges hotelekről olvashattok néhány bejegyzés erejéig.

Jéghotel

A különleges hotel Svédországban, az északi sarkkörtől 200 kilométerre északra található, de csak december és április között, utóbbi hónap végére hagyják elolvadni a különleges építményt, amelyet a következő télre ismét megépítenek.
A szobákban -5 fok az átlagos hőmérséklet. A vendégek hőálló hálózsákot kapnak, amelyet rénszarvasbőrökre terítenek le - maga az ágy jégből van, fa kerettel. A szálloda összes butorát jégszobrászok faragják, még a bárszékeket is, ahol a vendégek jégpoharakból ihatják a vodkát, egy kis felmelegedés reményében.
Ha valaki itt szeretné tölteni a jövő téli vizsgaidőszakot, négy napra már 260 000 Ft-ért foglalhat magának szállást.




Hobbit hotel

A Gyűrűk ura rajongók hobbitként élhetnek az új-zélandi Hobbit hotelben, a hat fő befogadására képes házacskában Zsákos Frodó ágyában hajthatjuk álomra fejünket.


Hotel vízeséssel
Ha szívesen aludnál egy vízesés alatt, akkor nincs más dolgod, mint Chilébe utazni a Magic Mountain nevű hotelbe. Az érdekes szálló vulkán alakú, a tetejéről pedig vízesés zúdul le. A madárfajok nevét viselő szobákból az esőerdők látványán csodálkozhatunk.

2 megjegyzés:

Dondó írta...

Tudjátok mennyi sört lehet 260000 Ftból venni????
Amúgy ha valakinek erre van pénzze, és ideje, akkor miért ne...

Eszti írta...

De az nem a jéghotelben lévő jégpohárban elfogyasztott vodka. :p