2010. december 12., vasárnap

Automata parkoló Budapesten

Egy igazi különlegességre bukkantam az Internetet böngészve. Eddig nem volt róla tudomásom, hogy a Szent István téri bazilika előtti téren, pontosabban alatta a legbiztonságosabb parkolni Budapesten. Ám a gyártó bemutatóvideóját megtekintve bebizonyosodott, hogy a Wöhr Parking Systems tudta mi a parkolóházak jövője, s elkészítette. Tekintsd meg tehát a teljesen automatizált parkolórendszerről készült videót :)


Végül pedig néhány műszaki adat a parkolórendszerről. 4 parkolószinten összesen 404 helyet tudnak biztosítani a parkolni kívánóknak. 10 garázskapunál képes a rendszer felvenni a járműveket, melyeket 5 lift, és 8 ingázógép segítségével rendeznek. A rendszer üzemideje 104-265 mp (ez attól függ hol van hely, meddig kell szállítani). Óránként 200 be és 125 kiállásra képes a parkoló.

4 megjegyzés:

IPG írta...

Hali!
Úgy tudom az Akácfa utcai is hasonló rendszerű, csak az nem a föld alá, hanem a felsőbb szintekre viszi a kocsikat.
Ezen kívül már elég régóta üzemel a Cukor utcában egy automata, de az körbeforgatós rendszerű, arra sokat kell várni, és azt állítják gyakran romlik el. :)

Milán írta...

Egy árlistát nem tudnátok ezek mellé keríteni? Kíváncsi lennék mennyire tér el a többi belvárosi parkolótól!

Freetz írta...

A bazilika garázsban 500 Ft egy óra, az Akácfa utcában 180 Ft.
A többi díjat lásd:
http://www.bazilikagarazs.hu/dijtablazat.html
http://www.a60.hu/arak/

Névtelen írta...

Egyszer, pár éve elromlott ez is... valami szimpatikus norvég programozó gyereket kellett idehívni a fjordok közül, hogy ugyan javítsa mán ki a szoftvert, addig hármon napig se ki-se be...