2009. július 3., péntek

Közlekedjünk okosan!

Itt a nyár, a tikkasztó hőség, és szomjas állatcsorda módjára mindenki indul a víz felé. Ebben az időszakban sokan válalkozunk hosszabb utakra, nagyrészt közúton, autóval. És bizony mindenki szeretne már mihamarabb a Balcsi, vagy Adria parton lenni, megmártózni a habokban, kifeküdni napozni, vagy csak egy jó hideg sörrel a kezében az árnyékba húzódni. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk kicsit sietősebbre venni a menetet, mondván mit számít az a kisebb sebességtúllépés, amikor ezzel akár fél-, egy órát is nyerhetünk. Legjobb esetben tényleg semmit. Roszabb esetben esetleg villan a trafipax, de van, hogy egy csekknek is jobban örülnénk...
5 km/h... nem nagy sebességkülönbség, vagy mégis?





Figyeljünk oda, hogy ha már elindultunk, akkor meg is érkezzünk az úticélunkhoz, ahogyan a többi közlekedőtársunk is. Inkább érkezzünk egy kicsit később, mint sehogy! Sokszor nagyon kevésen múlik, hogy nagyobb baj történjen. Talán észre sem vesszük a veszélyt, pedig az mindig ott van. A közlekedés veszélyes üzem, ezt tartsuk szem előtt!
Az övet mindig kapcsoljuk be, mert az ÖVé a főszerep. És mint tudjuk, lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de közel sem annyira, mint a tolószék.

(Ha nem menne a fenti videó, itt a link.)

Kívánok Mindenkinek balesetmentes, ugyanakkor pozitív élményekben gazdag nyaralást!

Nincsenek megjegyzések: