2009. július 31., péntek

A jedi visszatér

Felipe Massa sajnálatos hungaroringi balesetét követően alaposan felkavarta a Formula-1 körüli állóvizet a Ferrari csapat. A brazil pótlására ugyanis nem valamelyik tesztpilótát, hanem a 2006 végén visszavonult Michael Schumachert szemelte ki.

A német legenda a vörösök hívó szavára nem mondott nemet, és valószínű, hogy ezzel szinte mindenki jól jár. A bejegyzés címében vont hasonlat kissé túlzó talán, ám az, hogy a hétszeres világbajnok újra magára ölti a tűzpiros overált, biztos, hogy nagyot lendít a száguldó cirkusz szekerén. Ugyanis közhelyes, de mindenképpen igaz: Schumachert lehetett szeretni és lehetett utálni, egy biztos, nem lehetett közömbösnek lenni iránta. A visszatéréséről szóló hírek is szenzációszámba mennek, és biztos, hogy az Európa Nagydíj idején nézők milliói ülnek majd le a képernyők elé, csak azért, hogy lássák, mire képes. Akárhogy is szerepel, rosszul nem jöhet ki a dologból, hiszen ha jó eredményeket ér el, csak öregbíti a legendáját, ha meg "elbukik", akkor nyugodtan mondhatja, hogy hosszú volt a kihagyás, és mégiscsak 40 éves már. A Ferrari jól jár, hisz a jövő évi alkatrészek tesztelését fogják végezni az idény hátralévő versenyein, és ebben nagy segítség lehet, na és persze arról sem lehet elfeledkezni, hogy MS még mindig nagy reklámértéket képvisel. A F1 is jól jár, hisz borítékolhatóan nézettségnövekedés fog bekövetkezni. A szurkolók szintén, mert újra láthatják kedvencüket-ellenségüket, és persze egy Räikkonen-Schumacher házipárbajt.
A németnek amúgy nem ez lesz az első beugrása, hiszen pályafutását is így kezdte. 1991-ben beugróként a Belga Nagydíj hétvégéjén helyettesítette a Jordannél az őrizetbe vett Bertrand Gachot-t (a többi már történelem). 18 év elteltével pedig keretbe foglalhatja pályafutását. A munkát egyből elkezdte, a fizikai felkészülésen túl ma délelőtt már Mugellóban egy F2007-es Ferrarival körözött:

Nincsenek megjegyzések: