2009. március 22., vasárnap

Filmes verdák - Back to the future

4. rész
Vissza a jövőbe (film trilógia 1985, 1989, 1990)

A jármű: DMC-12 DeLorean (gyártási év: 1981)
Ahogy ismerjük: "A DeLorean"

Egy igazi kultikus autó, ami a Vissza a jövőbe filmek híján valószínűleg igencsak kevés ember emlékezetében ragadt volna meg. De szerencsére nem így történt.
A DeLorean Motor Company DMC-12 kódjelű járművének fejlesztése a hetvenes évek végén kezdődött (a karosszériát Giugiaro álmodta meg). A cég alapítójának, az ír származású John Zachary DeLorean álmait hivatott megvalósítani, miszerint egy időtálló, megbízható sportautó legyen. A kivitelezés sajnos kétélű lett, egyrészt a futurisztikus forma, a felfelé nyíló ajtók pozitív irányba billentették a mérleget, ám a másik oldalon a sportautóhoz méltatlan menetteljesítmények tornyosultak. Ennek hatására 3 év gyártás és mintegy 8600 elkészült példány után a cég lehúzta a rolót.
A történetnek itt vége is lehetne, ha Dr. Emmett Brown professzor nem épp egy ilyen autót épített volna át időgéppé. Ehhez csak a fluxuskondenzátor feltalálására, valamint némi terroristáktól beszerzett plutóniumra volt szükség. Az átalakítások után a jármű a 88 mérföldes sebességet elérve máris a kívánt "helyre" repíti utasait a tér-idő kontinuumban. A Doki és fiatal barátja, Marty McFly a három rész alatt be is járta a közelmúltat, a jövőt és a vadnyugat hőskorát is.

Egy kis reklámfilm :) :


Háttérkép letöltéséhez katt. a képre!

Nincsenek megjegyzések: