2009. március 20., péntek

Apa! Kezdődik!


Alig több mint egy hét múlva újra kezdetét veszi az őrült száguldás, megkezdődik a Formula-1 2009-es idénye. Rengeteg szabályváltoztatás, ifjú titánok, duplázni akaró címvédő, az őt letaszítani akaró trónkövetelők és ülés nélkül maradt Bruno Senna.

De nézzük, mit gondol az új idényről a sorozat koronázott királya, Michael Schumacher.

"Kezdődhet a szezon! Mondom ezt egyrészt motorsport-, másrészt pedig Ferrari-rajongóként is. Az utolsó tesztek is bizonyítják, hogy jól felkészültünk az idényre, és harcban lehetünk a bajnoki címért"- olvasható a hétszeres világbajnok hivatalos honlapján.

"Jelenleg több csapat is esélyes arra, hogy az élmezőnyben legyen. A Ferrari mellett a Renault , a Toyota és a BMW, sőt, a Williams is ide sorolható, de a Barcelonában mutatott teljesítménye alapján Ross csapatával (Brawn GP) is feltétlenül számolni kell. Ezzel szemben a McLaren pillanatnyilag kifejezetten rossznak tűnik."

"A teszteken még jelentkezett néhány gyerekbetegség, de ez természetese ebben a fázisban. Aztán ott van a KERS is, amelynek használata a korlátozott tesztlehetőségek miatt minden csapat számára fejtörést okoz még. Így az első futam előtt még számtalan kérdés van - mint mindig -, de éppen ettől szép a Forma-1, nem igaz?"

A Ferrarival összesen öt vb-címet begyűjtő német az új szabályokra is kitért, de meglehetősen szkeptikus velük kapcsolatban: "Nem tudom elképzelni, hogy ezek az újítások előrébb vinnék a Forma-1-et, és ez különösen igaz az új pontrendszerre. Nem értem, hogyan lehet majd valaki úgy világbajnok, hogy kevesebb pontja van, mint a második helyezettnek, még akkor sem, ha azzal én is egyetértek, hogy a futamgyőztest jobban kell honorálni."

Nincsenek megjegyzések: