2008. december 3., szerda

Légiközlekedés

Virtuális repülőmúzeum

A www.repulomuzeum.hu honlap - témája és felépítése alapján - akár a Szolnoki Repülőmúzeum hivatalos honlapja is lehetne, de nem az. Magánkezdeményezésből jött létre 2006. tavaszán, egészen pontosan egy lelkes, a Múzeum iránt elkötelezett személy, Hajnal Sándor jóvoltából.

A honlap tartalma elsősorban ismeretterjesztő jellegű, azon belül is a fotóké a fő szerep. Akik szeretik a repülőgépek külső képei mellett azok legapróbb külső és belső titkait fürkészni, jó helyen járnak.

Azok, akik fotókat, írásokat, véleményeket küldenek, a TI KÜLDTÉTEK rovatban kapnak közlési lehetőséget. Népszerű a HÁT EZ MEG MI? rovat, amelyben minden hónapban egy rejtvény-fotó borzolja a kedélyeket, a következő hónapban teszik közzé a számos helyes és kevésbé helyes megfejtés mellett a megoldást. Az ADOMÁNYOK rovatban megismerhetők azok a fotók, dokumentumok és kisebb tárgyak, amelyeket magánszemélyek adományoztak a Múzeumnak. A repüléssel, a repülőgépekkel kapcsolatos humor – mert ilyen is van! – a SZÁRNYALÓ HÜLYESÉG rovatban kap teret.
Reméljük, még a közeljövőben megnyílik a VIRTUÁLIS HANGÁR, ahol azok a Magyarországon valaha repült repülőgépek kapnak tárhelyet, amelyek a Múzeumban sajnos még nincsenek – vagy már soha nem is lesznek kiállítva.

Nincsenek megjegyzések: