2008. december 11., csütörtök

Index nélkül is van élet

Kedves BME Hallgató!

A héten Dr. Péceli Gábor Rektor Úr kiadta azt a rektori utasítást, mely a Tanulmányi és vizsgaszabályzat végrehajtási utasításaként működő Tanulmányi ügyrendet tartalmazza. Az Ügyrend legfontosabb változása a leckekönyv (index) kezelésére vonatkozik. Ezen változások legtöbbünket érintő, legfontosabb részei kiemelve a következők:

A 2008/2009 őszi (most futó) félévtől az indexed nem veheted fel, az a KTH-ban marad, és ott is kerül kitöltésre a vizsgaidőszak végeztével. Amennyiben szeretnéd, a KTH hitelesített igazoló lapot készít számodra az adott féléves tantárgyfelvételedről, amit a KTH-ban vehetsz át (a lap az index bal és jobb oldalának felel meg). Az igazoló lapra az eredmények beírása az eddigi gyakorlat szerint történik, de természetesen nem kötelező, vagyis mostantól megszűnik a nem beíratott osztályzatok, aláírások után fizetendő különeljárási és szolgáltatási díj.
Az adott féléves és összegzett tanulmányi eredményeidet (gyűjtött kreditek száma, súlyozott átlag, ösztöndíjindex) a KTH a következő félév regisztrációs időszakában állapítja meg. Ezt követően 10 munkanap áll rendelkezésedre, hogy ellenőrizd a Neptun-ban látható adatokat, és a valóságtól való eltérés esetén kifogással élj a Hivatalnál a vitatott bejegyzésekkel szemben. A 10 munkanapos határidő lejárta után tett kifogásokat a KTH csak díj fizetése ellenében fogadja majd el. Az ösztöndíjak szempontjából jogvesztő határidő a második ösztöndíj-kifizetést követõ 14. nap.
A karok dékánjai felhatalmazást kapnak arra, hogy a saját adatkezelésükben lévő hallgatók tekintetében ettől eltérően rendelkezzenek (ez nagyon kevés hallgatót érint, ha eddig a KTH-ból vetted ki az indexed, akkor Téged biztosan nem).
Az Ügyrend pontos szövegét és további információkat a KTH honlapján találod.

Sikeres, indexmentes vizsgaidőszakot kívánva üdvözlettel,

Nincsenek megjegyzések: