2008. december 3., szerda

Humor

A pokol hőmérséklete

A következő kérdést a „University of Washington" kémiai szakának egyik zh-ja tartalmazta:
„A pokol exotermikus (hőt ad le), vagy pedig endotermikus (hőt nyel el)? Válaszát bizonyítsa is."
A legtöbb diák állítását Boyle törvényével próbálta igazolni, vagyis a gáz lehűl, ha tágul, illetve felmelegszik, ha sűrűsödik. Volt azonban egy diák, aki ezt írta:
„Először is azt kell tudnunk, hogy hogyan változik a pokol tömege. Tehát tudnunk kell, hogy milyen sebességgel érkeznek új lelkek a pokolba, illetve milyen sebességgel hagyják el azt. Azt gondolom, hogybizonyosan feltehetjük: ha egy lélek egyszer bekerült a pokolba, sosem fogja elhagyni. Ebből következően egyetlen lélek sem hagyja el a poklot. Azt illetően, hogy mennyi lélek érkezik a pokolba, vessünk egy pillantást a világon manapság létező vallásokra. Ezen vallások egyrésze azt állítja, hogy ha valaki nem hívője az adott vallásnak, akkor bizonyosan a pokolba kerül. Több mint egy ilyen vallás létezikés, mivel az emberek nem hisznek egynél több vallásban. Levonhatjuk a következtetést, miszerint minden ember, illetve minden lélek a pokolra jut. A jelenlegi születési és halálozási arányokkal számolva arra számíthatunk, hogy a lelkek száma a pokolban exponenciálisan nő. Most nézzük a pokol térfogatának változását: mivel Boyle törvényének állítása szerint ahhoz, hogy a hőmérséklet és a nyomás a pokolban változatlan maradjon, a pokol térfogatának növekednie kell, ahogy új lelkek kerülnek bele. Ez két lehetőséget ad:
1. Ha a pokol lassabb ütemben tágul, mint amilyen gyorsan lelkek lépnek be, akkor a hőmérséklet és a nyomás a pokolban növekedni fog egészen addig, amíg teljesen elszabadul a pokol.
2. Természetesen ha a pokol gyorsabb ütemben tágul, mint a lelkek számának növekedése, a hőmérséklet és a nyomás csökkenni fog addig, amíg be nem fagy a pokol.
Tehát melyik is az igaz? Ha elfogadjuk azt a posztulátumot, amitKrissy kisasszony adott nekem még gólyaéveim alatt, miszerint hamarabb lesz fagyott éjszaka a pokolban, mint hogy lefeküdjek veled, továbbá figyelembe véve a tényt, hogy a múlt éjszakát az ágyamban töltötte, következik, hogy a 2. lehetőség igaz, és ezért biztos vagyok benne, hogy a pokol exotermikus és be van fagyva."
A Pokol befagyás-elméletének következménye, hogy nem fogad több lelket, ezáltal nem lángol többé. Távozásra csak a Menny marad, így bizonyítva egy ember feletti lény létezését, ami magyarázza Krissy múlt esti kiáltozását: "Ó Istenem!"


Ő kapta dolgozatára az egyetlen "A" minősítést.

Nincsenek megjegyzések: