2011. december 9., péntek

Logisztikai Évkönyv 2012 - Ünnepélyes Bemutató

Logisztikai Évkönyv 2012 - Ünnepélyes Bemutató 2011. december 14. 15:00 Magyar Tudományos Akadémia, Vörösmarty-terem

A Magyar Logisztikai Egyesület idén is kiadja a tudományos közéletben és a gyakorlati szakemberek körében egyaránt elismert, rangos és immár hagyományokkal rendelkező Logisztikai Évkönyvet, a Magyar Tudományos Akadémia regisztrált kiadványát. A sorozat 2012. évi száma minden eddiginél színesebb, változatosabb, és nagyobb terjedelmű. Ennek köszönhetően átfogó képet nyújt a logisztika jelenéről és jövőjéről a szakterület iránt érdeklődők számára.
A Logisztikai Évkönyv eddigi szakmai törekvését folytatva, aktuális helyzetképet kíván nyújtani napjaink hazai logisztikai kutatásairól, a szakma gyakorlati újdonságairól. A tanulmányok az elméleti modellektől kezdve a legjobb vállalati gyakorlatok elemzéséig a logisztika széles spektrumát igyekeznek felölelni. A magyar logisztikai élet neves személyiségeit kértük fel, hogy cikkeikkel, tanulmányaikkal járuljanak hozzá az Évkönyv sikeréhez.
2011. december 14-én, 15:00 órától a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében ünnepélyes keretek között kerül bemutatásra a kiadvány, ahol a tanulmányok közül négyet előadás formájában is meghallgathat az érdeklődő közönség. Az Egyesület hagyományaihoz híven, Dr. Doór Zoltán elnöki köszöntőjével nyitja meg a bemutatót, és röviden összefoglalja, értékeli az elmúlt évet. Majd Dr. Bokor Zoltán, a Logisztikai Évkönyv főszerkesztője, aki elmondja, milyen szempontok alapján választotta ki a szerkesztő bizottság a nagyszámú publikációból az évkönyvben megjelenőket. Elmondja, hogyan követik, a cikkek a vállalati működés változásait, alkalmazkodását a változó gazdasági feltételekhez.
Ezt követően négy kiváló tanulmány szerzője ragadja meg a lehetőséget, hogy bemutassák munkájukat.
Elsőként Dr. Bajor Tibor, az Általános Vállalkozási Főiskola docense teszi fel a kérdést, „Lehet-e Magyarország Európa logisztikai központja?”.
A következő előadásban Vásárhelyi Árpád, a SCHENKER Kft. ügyvezetője mutatja be a „Szállítmányozási szerződések sajátosságait és problémáit operatív szemmel”.
Ezután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói, Benyó Dániel Áron, Kokas Attila és Kozák István András mutatják be tanulmányukat, az „Ellátási lánc szimulációs játék (SCSG) megvalósítása webes platformon” címmel.
Végül, de nem utolsó sorban Vértes Edit, a Magyar Logisztikai Egyesület elnökségi tagja tart előadást „Átlátható és követhető ellátási lánc” témában.
Reméljük felkeltettük az érdeklődését és megtiszteli rendezvényünket jelenétével!
A rendezvényről további részletes információt a www.mle.hu weboldalon, az a.adorjan@mle.hu e-mail címen, vagy pedig a 00 36 1 484 64 07-es telefonszámon kaphat.

Nincsenek megjegyzések: