2011. július 17., vasárnap

"Ne csak hallgass, mozdulj is!"

Az EFOTT csütörtöki napján (július 14-én) kerültek megrendezésre a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett ún. SportPONTProgram sportvetélkedő döntői, ahol a Dilettánsok, a BME színeiben induló labdarúgó alakulat végzett a dobogó legfelső fokán. A diadalmaskodó - és ezzel egyetemünk hírnevét is öregbítő - csapatnak Közlekes tagja is van a negyedéves Bognár József személyében. Őt kérdeztük a verseny részleteiről.

Hogyan szereztetek tudomást a versenyről?
A levelezőlistákról, kolis plakátokról kaptuk az infót.

Honnan jött az ötlet, hogy indultok a versenyen?
A csapattagokkal régóta játszunk a Villanyfényes Bajnokságban - hol együtt, hol egymás ellen. E mellett szeretünk ellátogatni különböző egy-két napos tornákra. Ezúttal külön vonzó volt a győzteseknek járó EFOTT hetijegy is :)

Kik a csapat tagjai?

Jávor Tamás (kapus - GPK), Kószás Jenő (VIK), Tóth Dávid (GPK), Terjéki Miklós (VIK), Pusztai Bálint (VIK), Sárfi Dávid (GTK), Takács Péter (VIK), Kenéz Csaba (Testnevelési Főiskola), Bognár József (KSK)

Hogyan kerültetek be az EFOTT-on zajló döntőbe?
Magyarország nagyobb városaiban, 6 helyen rendeztek regionális bajnokságokat, ahonnan a győztes automatikusan bejutott a döntőbe. A budapesti regionális bajnokságon nagyjából 60-70 csapat vett részt. Miután a döntőbe 18-1-es gólkülönbséggel bejutottunk, 1-1-es végeredmény után sajnos hetesekkel 3-2-vel alulmaradtunk. A szervezők ezek után a hat második helyen végzett csapat között 'like' versenyt hirdettek a Facebook-on, aminek a győztese szintén részt vehetett a döntőben. Hála a barátok, szaktársak segítségének, ezáltal sikerült "vigaszágon" kijutnunk.
Ezúton is köszönet mindenkinek, aki segített nekünk! :)

A döntőben hány csapatot győztetek le?
Az országos döntőben - ami az EFOTT keretein belül, Szolnokon került megrendezésre - a visszalépések után 6 csapat vett részt. A két csoportmeccs sikeres megvívása után az elődöntőben a Miskolci Egyetem csapatát vertük meg 4-2-re, majd a döntőben, a győri Széchenyi István Egyetem csapatát 6-0-ra legyőzve sikerült megnyernünk a tornát.

Mivel jutalmazták a győzelmeteket?
Egy kupa és az érmek megnyerésén túl a SportPONTProgram és a FIFA által felajánlott ajándékcsomagot kaptunk, melyben volt póló, sporttáska, sapka, stb.

Terveztek a jövőben is hasonló eseményen részt venni?
Ezzel a társasággal a közelmúltban megnyertük az Universitas Bajnokság Országos Döntőjét is, úgyhogy nem látunk semmi okot arra, hogy jövőben ne folytatnánk mindezt. A kérdésre válaszolva tehát igen, ha lesz hasonló esemény, mi nagy valószínűséggel indulni fogunk rajta!

Köszönjük a válaszokat és további hasonló sikereket kívánunk a fiúknak!

Nincsenek megjegyzések: