2011. március 1., kedd

Budapest Boat Show


Most hétvégén, március 3. és 6. között rendezik a Hungexpon a 20. Nemzetközi Hajókiállítást, ami így közlekes szemmel igen érdekesnek ígérkezik. :)

Lábbal méretik a hajó, négyzetméterrel a vitorla, ergométerrel pedig a kajakosok ereje. A Budapest Boat Show az idén minden mértékegységből nagyot merít, hiszen nyolcvannyolc hajó fut be a Hungexpo "dokkjába", a "G" pavilonba, és az ergométeres kajakszimulátor bajnokságra is sok nevezés érkezett.

Szakmai fókusz: áram-vonal

A Budapest Boat Show választékában minden megtalálható, s minden évben mást emelnek ki a tengernyi lehetőségből. Most az áram a soros. Egész pontosan az elektromos árammal hajtott motorok és a hajókon való alkalmazásuk. Az elektromos hajókról tehát az idén több szó esik majd mint általában, ami éppen egybevág az egyébként is felszínen lévő energiahasznosítási kérdésekkel, a környezetvédelemmel, a vízi közlekedés legzöldebb lehetőségeinek keresésével.

Jubileumi műsor a színpadon

A hajókiállítást éppen huszadik alkalommal élvezheti a "vízen járók" nagy közössége, s hogy ez a kerek évforduló ünnepélyes is legyen meg vidám is arról a színpadi programok és a kísérő események gondoskodnak. Így aztán jönnek a hajós élmények nagy mesélői, a hajós sportágak tehetséges művelői. Ott lesznek a világbajnok szörfösök és vitorlázók és az egészen fiatalok, az utánpótlás versenyzők. A rangos, nyílt tengeri - azaz offshore - versenyeken rendszeresen induló Wild Joe Sailing Team magyar vitorláscsapattal is többször találkozhatnak a rajongók. Az élményekkel gazdagon illusztrált beszélgetésekbe akár bele is kérdezhet a színpad közönsége! Ami az életbevágóan komoly tudnivalókat illeti: Dr. Melles Imre a Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központ vezető főorvosa a defibrillátor használatáról tart előadást.

A bemutató ebben az évben egy időben lesz az Utazás kiállítással, a Karaván Szalonnal és a IV. Port.hu Bringaexpo-val. Az Utazás idei díszvendége India, a hazai városok közül Győr, különlegessége pedig a Franciaországból érkező Himalája Expo, amely a világ tetején élő emberek életével, a csúcsok hajdani és mai hódítóival ismerteti meg a közönséget. Ennek egyik érdekessége, egyben a tárlat francia eredetének magyarázata, az 1931-32-es Citroën expedíció relikviáinak bemutatása.

Forrás: port.hu

Jó szórakozást!

(A Budapest Boat Show-ra napijegy 20% kedvezménnyel elővételben az interneten megvásárolható a www.hungexpo.hu/boatshow címen.)


Kiállítás helye:

Bejárat:
I. és III. kapu

Kiállítás időtartama:
március 3. (csütörtök) - 6. (vasárnap)

Nyitvatartás:
10.00-18.00 óra

Belépőjegyek:

Napijegy:
helyszínen: 2000 Ft
online elővételben: 1600 Ft
Családi jegy: 4000 Ft
kedvezményes jegy: 1400 Ft
csoportos diákjegy: 1000 Ft
6 éven aluli gyermek: ingyenes

Nincsenek megjegyzések: