2009. május 18., hétfő

Safety Car?

Ép ésszel felfoghatatlan baleset történt vasárnap délután a túraautó-világbajnokság (WTCC) negyedik állomásán, a franciaországi Pauban rendezett verseny második futamán. Az első körben történt ütközések miatt beküldték a biztonsági autót a pályára. Ám az kissé későn indult el és keresztbe átvágta a pályát (feltételezem, hogy még az első autó elé be tudjon jönni). A versenyt vezető Franz Engstler pedig nem kapott semmilyen jelzést a balesetekről és a biztonsági autó beküldéséről, ezért ő padlógázon közlekedett a célegyenesben, aztán hirtelen "szűk lett előtte az út"...



Hogy ki hibázott? Ki tudja. Reméljük kiderítik és felelősségre vonják érte, mert egy privát versenyző élete nagy lehetőségét vesztette el ezzel.
Mindenesetre a Chevy (muhaha :XD) Cruze jól vizsgázott a rögtönzött "törésteszten". Bár némi aggodalomra ad okot, hogy az ajtók nem maradtak zárva, az esetet mindenki megúszta sérülés nélkül.

2 megjegyzés:

Freetz írta...

Hát ez kész! :D
Erről az jutott eszembe, amikor néhány éve az F1-ben Heidfeld ütközött a medical car ajtajával...

Tű írta...

Szerintem a safety car sofőrje baszta el.
Sárga zászlónál jöttek, tehát többé-kevésbé versenytempóban. Egy nem belátható kanyar után van a boxkijárat, ahonnan rögtön kihúzott bal oldalra, az ideális ívre, úgy, hogy nem is lehetett elférni mellette.