2009. május 15., péntek

Befizetési kötelezettség vizsgáról távolmaradás miatt

A KTH-nál személyesen és e-mailben is több hallgató érdeklődőtt a vizsgáról történt távolmaradás miatt kirótt díjjal kapcsolatban. A KTH a jelenleg is érvényes szabályok alapján minden olyan esetben kirótta a díjat, amikor a Neptunban a vizsgán a hallgatónál "nem jelent meg" jelölés volt. (A szabályok nem teszik lehetővé a KTH számára például annak mérlegelését, hogy "nem jelent meg" jelölés mellett miért van mégis osztályzat.)

A 2008/09/1 félév végén a KTH munkatársai találkoztak egy olyan szabály módosítási javaslattal, amely a díj kirovását a vizsgán bejegyzett osztályzattól tette volna függővé (ha nincs jegy, akkor a hallgató "nem jelent meg") , és egy "ingyenes" hiányzást engedélyezett volna. Ezek a javaslatok nem került elfogadásra, nem jelentek meg semmilyen hivatalos egyetemi utasításban, szabályzatban.

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnökével történt egyeztetést követően az általa átadott listában szereplők egy kiírását a KTH munkatársai törölték. (A listát nem a KTH készítette, az összeállítás szempontjairól nincsenek hivatalos információk.)

Fontos, hogy a korábbi szabályok nem változtak: csak akkor kerül kirovásra a díj, ha a tanszék "nem jelent meg" jelölést alkalmaz. (A díj kirovása továbbra is független attól, hogy van-e osztályzat beírva, vagy nincs.)

Nincsenek megjegyzések: