2009. január 20., kedd

Filmes verdák - Knight Rider

1. rész
Knight Rider (TV-sorozat 1982-1986)

A jármű: Pontiac Firebird Trans Am (gyártási év: 1982)
Ahogy ismerjük: Knight 2000 a.k.a. KITT, alias 'Pajti'

A Knight Industries Two Thousand, vagyis KITT egy mesterséges intelligenciával rendelkező, élő számítógép, akit négykerekű testbe applikáltak, egy 1982-es évjáratú Pontiac Trans Am-be. Kifejlesztésének körülményei olvashatóak a Wikipédián. Az autó csak formájában emlékeztet a kiindulási alapra. Az egész karosszériát "Molekuláris Kötésű Héj" alkotja, mely ellenáll a külső fizikai hatásoknak. A jármű orra hosszított, hogy elférjen a központi érzékelő egység. Az 5 literes V8-as blokk helyett a Knight Industries Turbojet erőforrást építették be (ennek köszönhető a jellegzetes susogó hang), amely bármilyen finomított kőolajszármazékkal tud üzemelni, sőt hidrogénnel is. Az erőátvitelről 8 sebességes mikroprocesszor vezérlésű automata váltó gondoskodik. KITT végsebessége SPM fokozatban (Super Pursuit Mode) 300 mérföld/óra felett van.
A spéci funkciók felsorolása elég bajos volna, szerencsére ezt megtették lelkes rajongók, úgyhogy akit érdekel, a fentebb linkelt Wikipédia lapon elolvashatja a teljes listát.

A Knight 2000 Wilton Knight Jogért és Igazságért Alapítványának legfőbb fegyvere. A bűnözés elleni harcban társa Michael Knight (David Hasselhoff) volt, akivel 90 epizódon keresztül folytatták hadjáratukat. A sorozatról többet itt.
Végezetül pedig egy tribute-videó:

(Zárójelben jegyzem meg; ha valaki nagyon fanatikus, találhat olyan 10 perces videót is, amibe a sorozat összes ugratása össze van válogatva! :D)

Nincsenek megjegyzések: