2011. április 20., szerda

Na, Mizu, jöhet a Fizu?

Fluor Tomi Mizu című száma hatalmas ismeretségre (nem mondom, hogy népszerűségre, mivel a YouTube videómegosztón majdnem ugyanannyian nem kedvelik, mint ahány embernek tetszik) tett szert az elmúlt néhány hónapban. A szerdai HaBár bulikon is nagy sláger, bevallom én is itt hallottam először, mivel nem sűrűn hallgatok rádiót. Mindenesetre a számban megvan minden ami kell ahhoz, hogy beszéljenek róla: fülbemászó dallam, gyagyi szöveg és több, mint 5 millió megtekintés... és itt kezdődik a közlekkaros történet.

Angel Csárlijai óta már-már szokás, hogy a csapatindulókat akik tehetik megzenésítik, ugyanis 2005-ben hatalmas sláger volt az akkori másodévesek indulója, még évekig játszották a HaBár bulikon.



Az idei hatodéves gárda, az Ötéves Terv ezek után már tavaly a Kozmikus Shukárzással sem csak egy csapatindulót készített, hanem mindjárt egy egész lemezt. Az én csapatomról van szó, de muszáj így írnom, hogy készített, mert a zene megszületésének eléggé passzív résztvevője voltam, lévén nem gondolom, hogy tudok énekelni. :)

Mindenesetre a 2010-es társaság CD-jét büszkén osztogattuk a bevonuláson, aztán meg eladtuk a HaBárban, az árából pedig italt vettünk, így igen széles körben elterjedt. Sajnos ebből csak egyetlen szám van fenn a neten, ez pedig a Van egy Vajdánk:



Nekem egyébként a Roma-e vagy a kedvencem, de ez sem rossz, tudni kell, hogy a teljes alapot újra feljátszották a srácok.

Szóval a tavalyi sikeres CD-készítés után idén is megindult az ötletelés a levlistánkon, hogy milyen szám legyen a csapatindulónk. Fecsa, majd Tibi szinte elsőként hozta ki a Mizu-t éppen a fent említett ismertség miatt, és mert a HaBár bulik nagy slágerévé vált. Úgy emlékszem Fecsa írta át először, majd Tibi finomított rajta... mindenesetre már feléneklés előtt is tudtuk, hogy a szöveg jól sikerült. Ezek után DjMatte, a már végzett évfolyamtársunk, aki amúgy korábban rendszeresen nagyot alakított a karaoke-n (amíg volt), tűnt a legaktívabbnak, így ő volt az, aki újraszerkesztette az alapot is. A kész szám mindenkinek rögtön a szívéhez nőtt, sőt még klipp formát is ötlött a filmszemle miatt:



Amikor Máté feltette a YouTube-ra azt írta a levlistára, hogy az ötnapos terv a 10000 letöltés. Ehhez képest a számláló a Külső kerék estéjén 377-nél elakadt, és mikor legközelebb kiírt egy értéket már bőven a megcélzott szám fölött jártunk. Ha jól emlékszem a videó legnagyobb eredménye, hogy a 3. legnézettebb volt a világon. :)

Persze a nézettség nem pottyant az ölünkbe, ugyanis a feltöltés után Fluor Tomi és az ismertebb "hülye dolgokkal" foglalkozó oldalak is megkapták. Nagyon sok komment érkezett a videóra, legtöbbeknek tetszett a csaj, a csaj hangja (a tisztánlátás kedvéért: a klipben Sári szerepel, de a számot Réka énekelte fel), és szerencsére sokan állították, hogy jobban tetszik nekik, mint az eredeti. Ha negatív megjegyzést kapott a szám az általában abban merült ki, hogy miért ilyennel akarnak a srácok befutni...

Ezt követően számos médiamegjelenést kapott a videó, például a Morning Showban is hallottak róla (6:15-től), feltették a "hülye dolgokkal" foglalkozó oldalakra is, de a karrier csúcspontja az volt, amikor Sáriékat meghívták a Viva Interaktívba a Mizu feldolgozások délutánján:



Ezek után tegnap fedeztük fel a szomorú esetet, hogy a Gold Record Musik Kft. kevésbé tolerálja a klippünket, mint Fluor Tomi, ezért eltávolíttatták a YouTube-ról. Így ugrott a másfél hét alatt elért 260 ezres (!) nézettség is... mindenesetre aki látni szeretné még a Fizu-t találhat kiskapukat, aki pedig hallgatni, az a HaBár FTP-n el tudja érni (a karinapok.hu-n pedig megnézheti annak az elérhetőségeit :)) de nem csak a Fizut, hanem az egész lemezt, hiszen van ott még jó szám, ahonnan ez jött.



Nincsenek megjegyzések: