2009. augusztus 21., péntek

Red Bull Air Race

Az utóbbi évek során lassan hagyománnyá válik, hogy nemzeti ünnepünk napján kerül megrendezésre a Red Bull Air Race versenysorozat magyarországi futama.

Idén sem történt ez másként, a helyszín a Lánchíd és a Margit híd közötti Duna szakasz, vagyis az ott felállított pálya volt. A start-célt a Lánchíd alatti átrepülés jelentette.
Az előző napi edzések után a főműsor augusztus 20-án délután 1 órakor kezdődött, és bő négy órán keresztül tartott. A verseny megszokott szakaszai (wildcard futam, top12, super8, final4) előtt, között és után látványos légi bemutatókat láthatott a Duna két partján és a Margit-hídon összegyűlt tömeg. Többek között tiszteletét tette a Malév Boeing 737-es utasszállító gépe, továbbá a teljesség igénye nélkül Li-2, DC-3, B25, F4 Corsair, Cobra helikopter, stb. ... A látványos koreográfiákról a Breitling Jet Team Albatrosai, valamint a cseh Flying Bulls csapat gondoskodott.
A versenyen Bessenyei Péter nem tudott a legjobb 8-ba kerülni, ideje a 10. helyre volt elég. A legjobb négy között az addig brillírozó amerikai Chambliss lassult, így csak a harmadik helyen végzett. A győztes a szintén amerikai Goulian lett, mögötte a brit Bonhomme következik, a negyedik pedig a bajnoki címvédő, tavalyi budapesti győztes, osztrák Arch.

Nincsenek megjegyzések: