2011. szeptember 29., csütörtök

Megjelent az Közhír szeptemberi száma

Kedves olvasóink!

A mai napon megjelent az őszi félév első Közhíre. Az újságokat az ST, a J és a Z épületek földszintjén, valamint a Baross Gábor Kollégiumban találjátok. Aki netán nem jutna hozzá időben az se bánkódjon, lapunk elérhető digitális formában is a blog jobb oldalán vagy az alábbi linken.


Kellemes olvasgatást kíván szerkesztőségünk!

2011. szeptember 21., szerda

I. Nemzetközi oldtimer és youngtimer fesztivál

"Induljunk el együtt az úton:
Tekintsünk a múltba,
Hogy láthassuk a jövőt!"

Több mint százötven oldtimer és youngtimer korú autót és motorkerékpárt állítanak ki a Papp László Budapest Sportarénában most hétvégén. A szervezők a statikus múzeumi hangulat helyett az egész családnak kikapcsolódást és szórakozást nyújtó programokat, koncerteket szerveznek, lesz amerikaiautó- és RollsRoyce-felvonulás, Ferjáncz Attila sokszoros ralibajnok versenyoverallját pedig jótékonysági árverésre bocsátják.

2011. szeptember 17., szombat

Egyetemi Napok - bírod még?


Megvolt a második és harmadik felvonás is. Nem találok szavakat. Ez annyira... annyira jó volt! Minden a helyén volt, mindenben nagyon odatettük magunkat, és ez így óriási volt!

2. nap. Vetélkedő. Egyetemi Tízpróba. Főzőverseny. Először kevesen voltunk. Csak lézengtünk. Aztán hirtelen megjöttek a kari pólók, és mindannyian a saját színeinkben pompáztunk. A Bográcskör elkezdte a pörköltöt főzni, mi pedig a feladatokat. Igazából minden előfordult. Kellett gondolkodni, kellett futkosni, kellett inni, és esetleg egyszerre a hármat. Közben műsorokkal szórakoztattak minket - már amelyik szórakoztató volt...

Aztán eljött az este, mindenki fogta a kis sörét, és ki így, ki úgy, de jól érezte magát. Újra Dumaszínház, most Mogács Dániellel, de már az ő műsora alatt kialakult bennünk a kép, hogy aki stand up-ozik, az biztosan nem normális. Fluor Tomi is felállt a színpadra, mint egy kicsi legó, bár rájöttünk, jobb az, mikor csak 1-2 számát halljuk egyszerre. :) Őt követte a Brooklyn Bounce, ami nem tudom, milyen volt, csak azt lehetett látni, hogy óriási tömeg tombolt a nagyszínpad előtt, mindenki eszét vesztve ugrált, táncolt. Közben az Animal Cannibals szórakoztatta a nagyérdeműt, az biztos, hogy ők még mindig hatalmas hangulatot tudnak csinálni. Később eljött a kattogós zene ideje, de úgy tűnt, már mindenkinek mindegy, csak táncolhassunk és engedhessük el magunkat. Irtó nagy buli kerekedett, és hihetetlen, hogy micsoda embertömeget mozgatott meg az a nap is.

3. nap. Záró nap és egyben sportnap. Nagyon úgy tűnt, hogy már elfáradtak, vagy inkább megfáradtak az emberek. Kevesebben is voltak, érezni lehetett, hogy már nem vagyunk igazán formában. De azért még így is sikerült felrázni bennünket, amit elsősorban szerintem Kiss Ádámnak köszönhettünk, hiszen szünet nélkül ontotta magából a poénokat, mi meg nem győztük fogni a fejünket, hogy ilyen ember nincs még egy a világon... Közben a Retro School Band csinált valami őrületes bulit, nagyon tudnak pörögni, arra mérget vehettek. Talán mindannyiunk legnagyobb örömére belekezdett a Kozmix is, amire mindenki (mondom: mindenki!) úgy rázta magát, mintha az élete múlna rajta. Nagyon meghozták a kedvet a bulizáshoz, szóval nem is fért kétség hozzá, hogy a 30Y-nak nem lesz nehéz dolga hangulatteremtés terén. Így is lett! Őket is rengeteg egyetemista és éppen odakavarodott külsős hallgatta, és azt hiszem, panasz nem volt rájuk. Sőt!

Azt mondom, aki akarta, jól érezte magát. Talán még az is, aki nem akarta... :) Kellett ez a 3 nap ahhoz, hogy feltöltődjünk és újult erővel indulhassunk neki ténylegesen a tanulásnak, bár az sem probléma, hogy itt van pár nap pihenésre, mert egyből biztosan senki sem tért magához!
Jövőre is lesz. Jövőre is ott leszünk. Talán még többen is, mint idén. De egy biztos: szükség van az Egyetemi Napokra. Mert annyira jó!

2011. szeptember 14., szerda

Egyetemi Napok - 1. felvonás


Elkezdődött. A program, amit a Kari Napok után talán a legjobban várunk minden éven. Ahol minden bulihuligán ott van, ahol még a nagy hajtás előtt kiadhatjuk magunkból a már előre felgyülemlett stresszt. Igen, ez az Egyetemi Napok.

Az első nap valami őrületes volt. Már a programban szereplő nevek is magukért beszéltek, de azért természetesen le kellett tesztelnünk, hogy jogos-e a nagy hírverés. Jogos volt :) Aki ott volt, tudja, aki nem, annak őszinte részvétem. Ilyen hatalmas bulik ritkán vannak az ember életében, jó kihasználni a lehetőséget, mert ezek jelentik az igazi emlékeket. Választék van bőven, úgyhogy nem hiszem, hogy valaki ne találná meg a saját ínyére valót.

Szóval. Első nap. Mondjam? Dumaszínház. Aranyosi Péter. Ó, igen, tipikusan az az eset, mikor sírsz, csak nem bánatodban... "Melyik a kedvenc söröd? - A rekeszes." Hát kell ennél több? Nem hiszem.
Paddy and the rats. Hatalmas hangulat. Tomboló tömeg. Fesztiválérzés. Óriási, amikor a legkülönbözőbb emberek üvöltik együtt, hogy what shall we do with a drunken sailor, aztán felhangzik az ééééóóóó, ami ugye nekünk, közlekeseknek különösképpen szívet melengető érzés.
Tankcsapda. Lukács Laci még mindig a régi. Kifáradhatatlan. Még az is szívesen hallgatta a zenéjüket, aki esetleg nem kedveli azt a műfajt. Több száz ember egyként énekelte a jól ismert slágereket, s mindenkinek olvasni lehetett az arcáról, hogy igen, ez pontosan az a koncert, amit elvárunk a Tankcsapdától.
Gyurex. Be kell Őt mutatnom, vagy tudja mindenki, hogy milyen partyt csinál? Gondolom tudja mindenki. Meg nyilván azt is, hogy az első sorban tomboltunk a zenéire. Ahogyan szoktunk, ahogyan kell...

Na elhiszitek nekem, hogy milyen fenomenális buli volt? És elhiszitek, hogy ez végig kitart a rendezvény alatt? Remélem igen. Ha másért nem is, legalább azért gyertek ki, hogy belenyúlhassatok a szivárványos zsiráf hátsójába, vagy hogy összematricázzanak Titeket mindenféle klassz felirattal. Megéri. Én ott leszek. Mi ott leszünk.

2011. szeptember 13., kedd

Japcar Fest - Élménybeszámoló

Szeptember 3-án került sor a japán autók találkozójára a kiskunlacházai reptéren. A nap végére minden szabad testfelületem leégett, enyhe halláskárosodást szenvedtem a csikorgó gumik, az üvöltő zene, és a fárasztó poénokat szövegelő kommentártól, valamint az életem is rövidült pár nappal a tüdőmben felhalmozódott mikroszkopikus gumidaraboktól. De megérte.

A teljes képgaléria ide kattintva elérhető.

2011. szeptember 8., csütörtök

O'rlandót diákrektornak!

A BME Egyetemi Napok keretein belül ismét szavazhattok az idei diákrektorra. A Közlekedésmérnöki Kar jelöltje -természetesen- az idei főkormányos, Selmeczy András alias O'rlando.

Programját a facebook-on itt, vagy a képre kattintva csodálhatjátok meg.

Mint nyilván emlékeztek, tavaly a mi Vajdánk lett a diákrektor, tehát idén is gyűjtsük a lájkokat, hogy ismét egy kari hallgatóhoz kerüljön a cím!

Szavazáshoz először lájkold az Egyetemi napokat, majd Orli programját.


Hajrá. :)

2011. szeptember 1., csütörtök

Kamaraerdei villamosnap 3. alkalommal

Idén szeptember 3-án harmadik alkalommal szervezi meg a BKV Zrt. a Kamaraerdei Villamosnapot. A már megszokott favázas villamosok mellett idén igazi különlegességekkel is készülnek a szervezők. Egy barna és egy sárga meglepetésjárművet ígértek, valamint egy Combino is ellátogat a rendezvényre. A kiskörúton TW6000-rest valamint Tatra T5C5K-t köszönthetünk a Deák térre terelt 41-es vonalán három-három kör erejéig. A B kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező (alkoholos befolyásoltság alatt nem álló) jelentkezők Budafok kocsiszínben kipróbálhatják, milyen is egy villamost vezetni. Ezek mellett gyerekprogramok, sok-sok villamos és villamosbarát várja az érdeklődőket idén is Kamaraerdőben, a 41-es villamos végállomásán.


Kapcsolódó cikk: Villamosnap Kamaraerdőben

Megjelent a Gólyahír

Megjelent a Gólyahír, mely főképp a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar elsős hallgatóinak próbál némi segítséget nyújtani az egyetemi életbe való beilleszkedéshez, de idősebbek is forgathatják. Elérhető a Közhír archívumban vagy a Közhír blogon. Jó szórakozást hozzá!