2011. március 26., szombat

Bemutatkozik a Moveo ultrakönnyű, összehajtható elektromos robogója


2011. március 31-én délelőtt 11 órakor a Közlekedési Múzeumban (1146 Budapest, Városligeti körút 11.) mutatják be a Moveo & Antro Csoport ultrakönnyű, összehajtható elektromos robogóját.

Az Antro Csoport 3 évvel ezelőtt, e múzeumban indította útjára a SOLO hibrid koncepció autóját, melynek híre számos hazai és nemzetközi fórum elismerését elnyerve bejárta a világot. 2010-ben a Time magazin a „legjobb 50 Innováció” közé választotta.

A fejlesztő csoport most készen áll arra, hogy az ultrakönnyű, elektromos összehajtható robogójával - első, sorozatgyártásra kész termékével - a világban megjelenjen. A környezet- és felhasználóbarát összecsukható robogó egyedülálló megoldást kínál mind az ingázók, mind a nagyvárosi közlekedők jelen kihívásaira. A koncepció-fejlesztés végéhez érve, a harmadik prototípus elkészültével a gyártás magyarországi megvalósítását tűzte ki célul, és immáron a technológiai fejlesztésen dolgozik a csapat.

Program:

11.00 – Köszöntő – Győrffy Orsolya, ügyvezető
11.15 – Ünnepi Megnyitó - V. Németh Zsolt, Vidékfejlesztési Minisztérium Államtitkára, Őrségi térség Országgyűlési Képviselője
11.30 – Alapító és befektetőtárs, Hivessy Géza és dr. Slezák Tamás a cégről és a fejlesztés folyamatáról
11.40 – Magyar Dániel, Pannon Novum Nyugat-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség Ügyvezető Igazgatója: Innovátorok helyzete és feladatai Magyarországon
11.55 – Alapító, Hegedűs Zsolt a robogóról
12.00 – Moveo „színre gördül”
12.10 – 13.00 Kérdések, válaszok

További információ, elérhetőség: http://www.solo-duo.hu/, http://www.moveo.hu/

2011. március 23., szerda

KN plakát

Megjelent a 2011-es Kari Napok "belsős" (csapatoknak szóló) plakátja, amin megtalálhatjátok a részletes programot. Íme. :)

Kattints a képre, hogy jobban lásd!

2011. március 9., szerda

Figyelem!

Sajnos úgy alakult, hogy néhány márciusi Közhírt rosszul összefűzve kaptunk meg a nyomdától. Aki látott ilyen számot, azt kérjük, hogy írjon erre a bejegyzésre egy kommentet, vagy lájkolja a facebook-on!

Mivel szerkesztőségünk néhány tagja, és az ismerőseink is találkoztak a problémával, vagyis nem csak egy-két újságnál fordult elő a kavarodás, ezért nagyon jó lenne, ha kiderülne, hogy hozzávetőlegesen hány elrontott Közhír járja a világot...

A segítségeteket előre is köszönjük és elnézést a kellemetlenségért!

2011. március 4., péntek

A Kari Napok első szele


Mi sem természetesebb, minthogy idén is lesz Kari Napok, méghozzá április 1. és április 7-e között, ami azt jelenti, hogy nincs egy hónap sem a kezdésig!

A szervezők már megtették az előkészületeket, ugyanis friss infók kerültek fel a www.karinapok.hu oldalra, például az előbb említett időpont, a részletes program és a nevezési kiírás.



Figyelem! A nevezési határidő március 8-a, ezért minden csapatnak össze kell kapnia magát, hiszen aznap a következő "dolgoknak" már meg kell lennie:

  • Főkormányos jelölt és Oldalborda alias névvel
  • Csapatnév
  • Nevezési okirat csapatnévsorral
  • Kontakt állandó elérhetőséggel
  • 0,5 literes minőségi szeszes ital
  • 5 üveg sör (minimum Soproni minőségű, nem alkoholmentes!)

Hajrá mindenkinek!

2011. március 2., szerda

ÖntEXPO percről-percre


A mai napon minden karon működő öntevékeny kör lehetőséget kapott a nagyközönség előtti bemutatkozásra, tagtoborzásra. Úgy gondoltuk mi is minden feladatunkat megmutatjuk, ezért élőben blogolunk róla. :)


- 15:00 : a tervezett kapunyitás időpontja, viszont ekkor még nem tülekednek az érdeklődők.
- 15:15 : Szállingóznak az első látogatók, de egyelőre a MűTermesek képviselik a legnagyobb tömeget.
- 15:40 : Nagyon sokan jönnek a közhíres kérdőíveket kitölteni, amivel a 35. születésnapra készített DVD-t lehet megnyerni.
- 16:08 : Csupa ismerős arc tűnik fel, vicces pillanatokat szolgáltat, hogy Nochta berobban a díszterembe, és felháborodva kiabál, hogy a "HK nem képes felfogni, hogy fehér borból nem lehet krampácsot csinálni?". :) Ennek ellenére, úgy tűnik megpróbálják.
- 16:15 : Két gimnazista jelenik meg a Közhír asztalánál, amint ezt megtudjuk, mindenki rájuk veti magát. :) Kaptak is újságot bőven, no meg jó tanácsot mindenkitől aki a környéken járt.
- 16:30 : Megérkezett a tördelőnk, Szabó Ádám, aki összeköti a kötelezőt a hasznossal, így most itt a díszteremben, mindenki előtt tördeli az újságot. :)
- 16:45 : A BGK Dísztermében kezd sötétedni, és melegebb sem lett, az érdeklődők most épp elfogytak. Megyünk, és megnézzük a krampampuli főzést! Ezt azért csináljuk, mert sajnos nem tudtuk kitölteni a BISZ kérdőívét, de ha Ti megpróbálnátok, gyertek le!
- 17:13 : Az emberek nem gyűlnek, ennek ellenére a hangulat egyre fokozódik. A MűTerem még mindig nagyon sok taggal képviselteti magát, sőt még azt is megmutatják, hogy milyen szép pólóra pályázhat, aki közéjük áll. A legnagyobb sürgés-forgás talán a Szakkoli háza-táján tapasztalható (egyébként ők egyfolytában lopkodják a lapjainkat, amik eredetileg arra hivatottak, hogy a cikkírást bemutassuk rajtuk). A legviccesebbek pedig a Kertkör tagjai, akik nem akartak lemaradni a nagy demonstációkban, ezért felhoztak egy kapát és egy gereblyét (ha jól látom).
- 17:22 : Megérkezett az első adag krampampuli!! Lehet érte jönni bögrével. Elvileg főzőverseny van, de ezt az információt még nem erősítették meg. Mi stílusosan a közhíres poháralátétre tettük, amit mindenki kaphat, ha kitölti a kérdőívünket.
- 17:34 : Úgy tűnik a krampampuli híre terjed, mert elég sokan gyűltek a krampampuli t osztó asztal köré. Nálunk a régi, '80-as évekbeli újságok, az új újság nyers változata arat sikert és még mindig sokan töltenek kérdőívet.
- 17:58 : A rendezvény egyre zajosabb, (lehet, hogy a krampampuli miatt, de nem biztos) a MűTerem azzal szórakozik, hogy mindenféle tárgyakat dobál és terveik szerint később lelassítja a felvételt.
- 18:08 : Találtam egy cikket az egyik régi számban, amit Apum írt! :)
- 18:30 : Sajnos lassan abba kell hagynom a blogolást, mert 7-től Iron Hook meccsünk lesz. Ettől függetlenül mindenkit továbbra is várunk szeretettel, vannak itt közhíresek, például mellettünk ott ül Bán Vera, a Szakkoli vezetője, és szólok Majkut Lacának is, hogy figyeljen.

Remélem jól éreztétek magatokat, jövőre folytatjuk!

2011. március 1., kedd

Budapest Boat Show


Most hétvégén, március 3. és 6. között rendezik a Hungexpon a 20. Nemzetközi Hajókiállítást, ami így közlekes szemmel igen érdekesnek ígérkezik. :)

Lábbal méretik a hajó, négyzetméterrel a vitorla, ergométerrel pedig a kajakosok ereje. A Budapest Boat Show az idén minden mértékegységből nagyot merít, hiszen nyolcvannyolc hajó fut be a Hungexpo "dokkjába", a "G" pavilonba, és az ergométeres kajakszimulátor bajnokságra is sok nevezés érkezett.

Szakmai fókusz: áram-vonal

A Budapest Boat Show választékában minden megtalálható, s minden évben mást emelnek ki a tengernyi lehetőségből. Most az áram a soros. Egész pontosan az elektromos árammal hajtott motorok és a hajókon való alkalmazásuk. Az elektromos hajókról tehát az idén több szó esik majd mint általában, ami éppen egybevág az egyébként is felszínen lévő energiahasznosítási kérdésekkel, a környezetvédelemmel, a vízi közlekedés legzöldebb lehetőségeinek keresésével.

Jubileumi műsor a színpadon

A hajókiállítást éppen huszadik alkalommal élvezheti a "vízen járók" nagy közössége, s hogy ez a kerek évforduló ünnepélyes is legyen meg vidám is arról a színpadi programok és a kísérő események gondoskodnak. Így aztán jönnek a hajós élmények nagy mesélői, a hajós sportágak tehetséges művelői. Ott lesznek a világbajnok szörfösök és vitorlázók és az egészen fiatalok, az utánpótlás versenyzők. A rangos, nyílt tengeri - azaz offshore - versenyeken rendszeresen induló Wild Joe Sailing Team magyar vitorláscsapattal is többször találkozhatnak a rajongók. Az élményekkel gazdagon illusztrált beszélgetésekbe akár bele is kérdezhet a színpad közönsége! Ami az életbevágóan komoly tudnivalókat illeti: Dr. Melles Imre a Repülési, Hajózási és Tengerészeti Egészségügyi Központ vezető főorvosa a defibrillátor használatáról tart előadást.

A bemutató ebben az évben egy időben lesz az Utazás kiállítással, a Karaván Szalonnal és a IV. Port.hu Bringaexpo-val. Az Utazás idei díszvendége India, a hazai városok közül Győr, különlegessége pedig a Franciaországból érkező Himalája Expo, amely a világ tetején élő emberek életével, a csúcsok hajdani és mai hódítóival ismerteti meg a közönséget. Ennek egyik érdekessége, egyben a tárlat francia eredetének magyarázata, az 1931-32-es Citroën expedíció relikviáinak bemutatása.

Forrás: port.hu

Jó szórakozást!

(A Budapest Boat Show-ra napijegy 20% kedvezménnyel elővételben az interneten megvásárolható a www.hungexpo.hu/boatshow címen.)


Kiállítás helye:

Bejárat:
I. és III. kapu

Kiállítás időtartama:
március 3. (csütörtök) - 6. (vasárnap)

Nyitvatartás:
10.00-18.00 óra

Belépőjegyek:

Napijegy:
helyszínen: 2000 Ft
online elővételben: 1600 Ft
Családi jegy: 4000 Ft
kedvezményes jegy: 1400 Ft
csoportos diákjegy: 1000 Ft
6 éven aluli gyermek: ingyenes