2009. július 31., péntek

Sziget 2009

Már nincs két hét hátra, és kezdődik a Sziget Fesztivál. Addig is itt vannak a nagy sikerű tavaszi reklám folytatásai - először is a menő csávó (anti)ajánlója:


Aztán, hogy ne maradjunk tudatlanok és zeneileg műveletlenek, kijárhatjuk barátunk zeneakadémiáját is!

Zeneakadémia - DJ


Ajándék (Po)lónak ne nézd...

A nyári utazások során néha rámosolyoghat az emberre a szerencse :)

A jedi visszatér

Felipe Massa sajnálatos hungaroringi balesetét követően alaposan felkavarta a Formula-1 körüli állóvizet a Ferrari csapat. A brazil pótlására ugyanis nem valamelyik tesztpilótát, hanem a 2006 végén visszavonult Michael Schumachert szemelte ki.

A német legenda a vörösök hívó szavára nem mondott nemet, és valószínű, hogy ezzel szinte mindenki jól jár. A bejegyzés címében vont hasonlat kissé túlzó talán, ám az, hogy a hétszeres világbajnok újra magára ölti a tűzpiros overált, biztos, hogy nagyot lendít a száguldó cirkusz szekerén. Ugyanis közhelyes, de mindenképpen igaz: Schumachert lehetett szeretni és lehetett utálni, egy biztos, nem lehetett közömbösnek lenni iránta. A visszatéréséről szóló hírek is szenzációszámba mennek, és biztos, hogy az Európa Nagydíj idején nézők milliói ülnek majd le a képernyők elé, csak azért, hogy lássák, mire képes. Akárhogy is szerepel, rosszul nem jöhet ki a dologból, hiszen ha jó eredményeket ér el, csak öregbíti a legendáját, ha meg "elbukik", akkor nyugodtan mondhatja, hogy hosszú volt a kihagyás, és mégiscsak 40 éves már. A Ferrari jól jár, hisz a jövő évi alkatrészek tesztelését fogják végezni az idény hátralévő versenyein, és ebben nagy segítség lehet, na és persze arról sem lehet elfeledkezni, hogy MS még mindig nagy reklámértéket képvisel. A F1 is jól jár, hisz borítékolhatóan nézettségnövekedés fog bekövetkezni. A szurkolók szintén, mert újra láthatják kedvencüket-ellenségüket, és persze egy Räikkonen-Schumacher házipárbajt.
A németnek amúgy nem ez lesz az első beugrása, hiszen pályafutását is így kezdte. 1991-ben beugróként a Belga Nagydíj hétvégéjén helyettesítette a Jordannél az őrizetbe vett Bertrand Gachot-t (a többi már történelem). 18 év elteltével pedig keretbe foglalhatja pályafutását. A munkát egyből elkezdte, a fizikai felkészülésen túl ma délelőtt már Mugellóban egy F2007-es Ferrarival körözött:

2009. július 28., kedd

WTF

A nap képe, és egyben a nap kérdése is: mi a franc ez? Aki tud némi információval szolgálni, az írja meg kommentben!

2009. július 21., kedd

OFF: Ingyen Kalasnyikov az autóhoz

A válság fura vevőcsalogató trükköket szül. Van, aki egy második autót, motorkerékpárt, vagy más, kisebb ajándékot ad minden megvásárolt új autóhoz, de a legmeglepőbb árukapcsolást eddig egy amerikai autókereskedés produkálta.

A Missouri államban működik a Max Motors, amely minden eladott autóhoz egy félautomatára átalakított AK-47-es gépkarabélyt (!!!) ad ajándékba. Pontosabban a kereskedésben kapott kuponnal a szomszédos fegyverboltban vehető át a gépfegyver. Az autókereskedés vezetője szerint az ötlet bevált: az AK kuponok igazán népszerűek annak ellenére, hogy a vásárlók 250 dolláros üzemanyag-utalványt is választhatnának helyette.
Az autókereskedőt persze sokan támadják az ötlete miatt, de azt mondja, már csak a hírverés miatt is megérte az árukapcsolás: másként aligha tudta volna ilyen hatékonyan felhívni magára a vásárlók figyelmét.

2009. július 20., hétfő

Nem lesz pontonhíd a Dunán

Ahogyan az sejthető is volt és a józan ész is diktálná - bár ez utóbbi nem divat kis hazánkban - nem épül meg a pontonhíd a Dunán.
A Főpolgármesteri Kabinet is belátta, hogy az úszó elemekből álló híd túl drága lenne, és egyáltalán nem alkalmas a Margit híd kiváltására.


A fővárosi önkormányzat július 20-án tárgyalta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes korábbi javaslatát, amely szerint a honvédségtől bérelt pontonhíddal helyettesítették volna a Margit hidat a felújítás ideje alatt. Az azonban már korábban is sejthető volt, hogy a pontonhíd nem képes helyettesíteni az állandó híd négysávos útpályáját. A Margit hidat naponta 50-60 ezer autó használja, míg a pontonhídon óránként legfeljebb 200 autó hajthatna át, és naponta legfeljebb 6-8 órán át volna használható. Ugyanakkor a fenntartása vagy 7 milliárd forintot vinne el, mivel az üzemeltetéséhez és karbantartásához legalább 480 fő szükséges.
Így nem jelent megoldást a problémára, amelyet a Margit híd augusztus 21-én esedékes lezárása okoz majd a budapesti forgalomban. Pontonhíddal, vagy anélkül, kaotikus állapotok várhatók a Főváros északi részén, annak ellenére is, hogy a híd egyelőre nyitva marad a villamosok, a gyalogosok és a kerékpárosok előtt.

2009. július 15., szerda

Már a honvédség is beszáll

Budapest, 2009. július 14., kedd (MTI) - Megkezdődött az egyeztetés az esetleges pontonhídról, amellyel a Margit hidat váltanák ki a felújítás idejére a fővárosban.

A Honvédelmi Minisztérium és a fővárosi önkormányzat szakemberei a tervezett pontonhíd helyszínén, a Széchenyi rakparton, a Parlament közelében tartottak szemlét kedden.
Nyers József ezredes, a szentesi műszaki zászlóalj parancsnoka hangsúlyozta, hogy a honvédség képes a pontonhidat megépíteni a Dunán, ehhez megvan a technikai felszereltsége és tapasztalata.
A hídnak egy évig kellene működnie - amíg a Margit híd felújítása befejeződik. A Margit híd teljes lezárására az augusztus 20-ai ünnepségek után kerül sor. A következő naptól már csak tömegközlekedési járművek használhatják a hidat a rekonstrukció ideje alatt. A városvezetés korábban ismertetett elképzelései szerint a jövő év szeptemberétől ismét megindulhatna a közúti forgalom a hídon.
A szentesi műszaki zászlóalj parancsnoka szerint a pontonhídon csak egyirányú forgalom valósulhatna meg és a közvilágítás hiánya miatt csak nappal lehetne használni. A hídon egy óra alatt egy irányba mintegy 600-800 autó kelhetne át. A szerkezeten legfeljebb 30 kilométer per órával lehetne áthajtani, 20-30 méteres követési távolsággal.

A híd teljes szélessége mintegy 8 méter, amiből a pályaszélesség 6,5 méter, a hossza 360 méter és 60 tonna a teherbírása - részletezte a szakember. A híd működtetésénél számos veszéllyel is számolni kell, ilyen például áradáskor a hordalék, vagy a télen a jégzajlás, de a vízszint változása is problémás lehet például a le- és felhajtó miatt. Ezzel kapcsolatban az ezredes elmondta, hogy az eddigi tapasztalatok szerint a hidat időnként meg kell nyitni, hogy a hordalékot elengedjék, a le- és felhajtót pedig úgy oldanák meg, hogy nem közvetlenül, hanem egy uszályról építenék ki a hídra vezető rámpát. A hajók átkelésekor a hidat 1-1 órára zárnák le, vagyis 1 órába kerül, amíg megnyitják, s újabb 1 órába, amíg összecsukják. A híd helyét még pontosítani kell, de valószínűleg a Lánchíd és a Margit híd között helyezhetnék el - hangoztatta az ezredes.
A Honvédelmi Minisztérium korábban azt közölte, hogy naponta legalább 20 millió forintba kerülne egy pontonhíd a Dunán, mely még nem tartalmazza az eszközök karbantartásának és évszaki felkészítésének költségeit.
A minisztérium szerint azt a szempontot is figyelembe kell venni, hogy egy ilyen jellegű híd üzemeltetéséhez állandó, kiképzett személyzetre van szükség - amellyel kizárólag a Magyar Honvédség rendelkezik -, ami azt jelenti, hogy a váltásokkal együtt minimum 480 emberre van szükség a híd működtetéséhez.

Az még csak sejthető, hogy Budapest közlekedésére milyen hatással lesz. Egy viszont biztos, a honvédség finoman szólva sem járna rosszul. Kérdés, hogy Budapestnek megéri-e ez.

Véleményeiteket és hozászólásaitokat várjuk a kommentek között!

2009. július 14., kedd

Red Bull Street Parade

Az idei Magyar Nagydíj sem múlhat el Red Bull Racing utcai parádé nélkül - a Hősök tere, az Andrássy út, a Lánchíd után a Budai Várat is beveszi az energiaitalos alakulat.

Az eddigi évek sikeres gyakorlatának megfelelően az idei hungaroringi futam idején is megszállja a belváros egy szegletét a promócióra talán leginkább adó csapat. Hasonló műsort pedig nem először láthatunk idén kis hazánkban, hisz tavasszal Szegeden lehettünk tanúi a Red Bull bemutatójának.

Aki személyesen szeretné átélni a nem mindennapi eseményt, július 23-án csütörtökön este látogasson ki a a helyszínre. A program fő attrakciója természetesen 1-1 (korábbi évekből származó) Red Bull és Toro Rosso versenygép lesz, melyek a várbeli utcákban kialakított közel 3 km hosszú pályán fognak körözni. Tervezett útvonal: Palota út - Dózsa György tér - Attila út - Dózsa György tér - Palota út - Dísz tér. A rajt-cél a Dísz téren lesz.
A pilóták kiléte egyelőre nem száz százalékos, de abban biztosak lehetünk, hogy az egyik volánnál helyet szorítanak mindenki Palik Lacijának :).


2009. július 10., péntek

Játék!

Az alábbi kép a már elkészült Északi összekötő vasúti híd felújításának látványterve.

Ki tudja megmondani, mi nem stimmel rajta?


2009. július 8., szerda

Big Brother watching you!

A felvételeket a szlovén autópálya kezelő ügynökség (DARS) kamerái rögzítették. Gyanítom, hogy ehhez hasonlók itthon is vannak.
Nem ötleteket szeretnék adni az útnak indulóknak, inkább elrettentés és figyelemeztető céllal javaslom a videó megtekintését.



Balesetmentes közlekedést Mindenkinek!

2009. július 7., kedd

Kollégiumi felvételi eredmény

Elbírálásra kerültek a kollégiumi férőhelyre leadott pályázatok.

A 2009/2010 I. féléves kollégiumi elhelyezések előzetes határozatának eredményét az alábbi táblázatok tartalmazzák:


További információk ezen a linken.

2009. július 3., péntek

Közlekedjünk okosan!

Itt a nyár, a tikkasztó hőség, és szomjas állatcsorda módjára mindenki indul a víz felé. Ebben az időszakban sokan válalkozunk hosszabb utakra, nagyrészt közúton, autóval. És bizony mindenki szeretne már mihamarabb a Balcsi, vagy Adria parton lenni, megmártózni a habokban, kifeküdni napozni, vagy csak egy jó hideg sörrel a kezében az árnyékba húzódni. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk kicsit sietősebbre venni a menetet, mondván mit számít az a kisebb sebességtúllépés, amikor ezzel akár fél-, egy órát is nyerhetünk. Legjobb esetben tényleg semmit. Roszabb esetben esetleg villan a trafipax, de van, hogy egy csekknek is jobban örülnénk...
5 km/h... nem nagy sebességkülönbség, vagy mégis?





Figyeljünk oda, hogy ha már elindultunk, akkor meg is érkezzünk az úticélunkhoz, ahogyan a többi közlekedőtársunk is. Inkább érkezzünk egy kicsit később, mint sehogy! Sokszor nagyon kevésen múlik, hogy nagyobb baj történjen. Talán észre sem vesszük a veszélyt, pedig az mindig ott van. A közlekedés veszélyes üzem, ezt tartsuk szem előtt!
Az övet mindig kapcsoljuk be, mert az ÖVé a főszerep. És mint tudjuk, lehet, hogy korlátoz a mozgásban, de közel sem annyira, mint a tolószék.

(Ha nem menne a fenti videó, itt a link.)

Kívánok Mindenkinek balesetmentes, ugyanakkor pozitív élményekben gazdag nyaralást!